Botló először, Kovács nyolcadszor

Hetény/Bős/Dunaszerdahely/So-morja/Bátorkeszi/Marcelháza.

Hetény/Bős/Dunaszerdahely/So-morja/Bátorkeszi/Marcelháza. Remekeltek, a megszerezhető tízből nyolc bajnoki címet, összesen tizennyolc érmet szereztek a dél-szlovákiai versenyzők a kadett birkózók idei országos bajnokságán.

A marcelházai klub szervezésében tíz súlycsoportban tizenhét honi klub hatvanhét versenyzője csatázott a bajnoki címért, az érmekért a hetényi Tárczy Lajos Alapiskola tornatermében. A viadalon két-két bősi, dunaszerdahelyi és somorjai, valamint egy-egy marcelházai és bátorkeszi birkózó diadalmaskodott súlycsoportjában.

A bősiek öt versenyzőt neveztek, ketten közülük nemcsak aranyérmükkel, hanem teljesítményükkel is rivaldafénybe kerültek. „Szeif Lukáš és Csörgő Áron fölényét minősíti, hogy riválisaik pontot sem tudtak csinálni rajtuk. Megjegyzem, Csörgő Áron korát tekintve még idősebb diák, orvosi engedéllyel, szülői beleegyezéssel állhatott csatasorba a viadalon” – ecsetelte védenceik helytállását Meton Krisztián, a bősiek elnök-főedzője.

A nap meglepetésembere a dunaszerdahelyi Botló Dominik volt. „Első körben vásárúti ellenfelét győzte le 5:3-ra, majd nyitrai riválisát 5:2-re. A fináléban nem bízott semmit a véletlenre, újabb nyitrai ellenfelét már az első félidőben két vállra fektette. Ezzel kiharcolta pályafutása első bajnoki címét. Klubtársa, Csörgő László már három bajnoki aranyéremnél tart. Előbb komáromi, majd bősi ellenfelét fektette két vállra, a döntőben pedig sninai vetélytársát verte 8:0-ra” – elevenítette fel övéi remeklését Hakszer Roland, a szabadfogásra szakosodott dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

„A mieink közül a még idősebb diák Szeiler Mátyás favorithoz méltó produkcióval igazolta az elvárásokat, rajta kívül ifj. Oláh Olivér is bajnoki címnek örült” – fogalmazott Horváth István, a somorjaiak főedzője.

„Bátorkeszi klubunkat csupán Kovács Nicolas képviselte, aki biztos léptekkel, megállíthatatlanul haladva került a dobogó legfelsőbb fokára. Sikere értéket hatványozza, hogy immár nyolcadik bajnoki aranyérmét szerezte meg” – büszkélkedett csemetéje, egyben védence diadalával a 71 kg-os súlycsoportban diadalmaskodó birkózó édesapja, Kovács László.

„A mieink közül Galbavý Albin szerzett elsőséget. Sajnos, további három birkózónk elvérzett a döntőben. Arra viszont büszkék vagyunk, hogy a fiúk mezőnyében első ízben nyertük meg a csapatversenyt. Az országos bajnokok közül Galbavý Albint, Szeiler Mátyást, ifj. Oláh Olivért, Kovács Nicolast, Szeif Lukášt és Csörgő Áront neveztük a kadettválogatott A keretébe. A második helyezettek a nemzetközi rangsorversenyeken elért eredményeikkel érdemelhetik ki a címeres mezben való szereplést. Legközelebb Chomutovban villanthatják meg tudásukat, a rangos nemzetközi megmérettetés után a helyszínen edzőtáborozunk” – nyilatkozta lapunknak a versenyről, a nevezésről Megály Mihály, a marcelházaiak és a szlovák kadettválogatott trénere.

Az országos bajnokságon komáromi, gútai, vásárúti és rimaszombati birkózó is dobogóra került súlycsoportjában.

Versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?