Boszniában a helyzetkihasználáson kell javítania a Ferencvárosnak

Makreckis.Borac

A Ferencváros a labdarúgó Európa-liga-selejtező playoff-jában hazai pályán nem tudta legyőzni a Borac Banja Luka csapatát, ám a csütörtök este 21 órakor kezdődő idegenbeli visszavágón is esélyesebbnek számít.

A Fradi weboldalán jelent meg egy elemzés a párharc első mérkőzéséről. Ebben kiemelik, hogy elsősorban az ellenfél rendkívül szervezett védelme és a korábban látott ferencvárosi lendületes játék elmaradása eredményezte a gól nélküli eredményt. A statisztikai adatok szerint a hazaiak jártak sokkal közelebb a gólszerzéshez és Knoester fejese, Varga Barnabás lövése és Kady utolsó helyzete is gólt érhetett volna, ám Manojlovic remek napot fogott ki a Borac kapujában. Így kijelenthető, elsősorban a helyzetkihasználáson kell javítani Pascal Jansen csapatának, míg az edző vélhetően magasabb tempóban futballozva szeretné látni a játékosait. Erre utalt legalábbis a mérkőzés utáni nyilatkozata, melyben maga sem értette, hogy miért lassultak le Abu Faniék. Az FTC-nek most pihenni is volt lehetősége, hiszen elhalasztották a hétvégi bajnokijukat, így a papírforma továbbra is mellettük szól.

A Borac viszont minden bizonnyal vérszemet kapott és nincs oka annak, hogy hazai pályán miért várhatnánk tőle rosszabb teljesítményt, mint Budapesten. Ráadásul a bosnyák bajnok is halasztott, így ők is alaposan felkészülhettek a visszavágóra. Ami viszont egyértelműen ellenük szól, hogy ugyan voltak ígéretesen induló labdakihozatalaik, kapura nem voltak veszélyesek. A várható gólok mutatója esetükben csak 0,1 volt, úgy, hogy hat lövésük közül mindössze kettő találta el a kaput. A Ferencváros már említett elemzéséből ráadásul az is kiderült, hogy a Borac lövéseinek kaputól számított átlagos távolsága 27,55 méter volt, vagyis nem is igazán tudtak közel kerülni Dibusz kapujához.

„Az ellenfél nagyon defenzíven játszott, így nehéz volt helyzeteket kialakítani. Viszont két mérkőzésen dől el a párharc. Kemény meccs vár ránk majd a Borac otthonában, de még mindig hiszem, hogy megvan bennünk a kvalitás, hogy legyőzzük az ellenfelünket” – nyilatkozta az éppen a Banja Luka ellen debütáló Virgil Misidjan, aki csereként beszállva hozott új lendületet a magyar bajnok játékába, így nem lenne meglepő, ha csütörtökön már a kezdőben találná magát.

A párharc győztese az Európa-liga főtábláján folytatja ősszel, míg a vesztes a Konferencialigában szerepelhet.

A csütörtökön 21 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője a belga Erik Lambrechts lesz, a VAR-szobában pedig honfitársa, Bram Van Driessche dönt majd. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

EL-SELEJTEZŐ

Playoff, visszavágók

Csütörtök, 19.00: APOEL Nicosia–RFS (az első meccsen 1:2), 

Elfsborg–Molde (1:0), 

Petrocub–Ludogorec (0:4); 

20.00: Ajax–Jagiellonia (4:1), 

Anderlecht–Dinamo Minszk (1:0), 

Besiktas–Lugano (3:3); 

FCSB–LASK Linz (1:1); 

20.45: Hearts–Plzeň (0:1); 

21.00: Borac Banja Luka–Ferencváros (0:0), 

Shamrock Rovers–PAOK Szaloniki (0:4), 

Rapid Wien–Braga (1:2), 

Topolya–Maccabi Tel-Aviv (0:3).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?