Bombagóllal ékesített siker

Jányok. Esélye sem volt unatkozni a nézőnek a jányokiak és a nagylégiek felső-csallóközi randevúján a dunaszerdahelyi területi bajnokság szombat délután zajló párharcán. Idén először a hazaiak edzője, Ľuboš Lojdl is pályára lépett. Megváltani azonban ő sem tudta csapatát, köszönhetően a nagylégi Helész feledhetetlen löketének.

Tóth Barnabás volt a győztes nagylégiek legjobbjaFogas Ferenc felvételeViharos szél fogadta a szurkolókat a dunaszerdahelyi területi I. osztály 10. fordulójának szombati találkozóján. Többen pokróccal érkeztek, ráadásul a forró tea is megjelent a büfé kínálatában. Az egyik agyafúrt drukker meg is jegyezte: „Az idő csak jót tehet a meccsnek. Ha nem akarnak megfázni a játékosok, akkor csak a futás segít rajtuk…” Jóslata valóra vált, hiszen egy jó iramú, élvezetes mérkőzést játszottak a tartalékos jányokiak és az ellentámadásokra építő nagylégiek. A hazaiaktól Solčiansky (térdsérülés), Filkász és Balucha (fegyelmi büntetés) hiányzott. A három 19 éves játékossal is megtűzdelt jányokiak azonban bátran kezdtek. Páleš lövése nyitotta a bajnokit, majd a 11. percben Varjú felívelt szabadrúgását Nyársik Péter fejelte a kapusba. A nagylégi ellentámadásnál Rigó, Varga és Tóth Barnabás volt a labda útja. Az elmúlt idény gólkirálya (Tóth) pedig könyörtelenül kihasználta első lehetőséget – 0:1. Nem roppant össze a Lojdl-alakulat, de Nyársik Péter szabadrúgásánál és Varjú 25 méteres, léc alá tartó bombájánál a vendégek 35 éves kapusa, Novotný parádézott.

Fordulás után a Rigó–Tóth csatárkettős állandó nyomás alatt tartotta a hazaiak védelmét. Az 52. percben Rigó lövését védte Holík, a labda azonban az üresen maradt Tóth elé került, de a hálóőr egy hihetetlen reflexmozdulattal ismét megmentette csapatát. Négy perccel később viszont Holík még kiszolgáltatottabb helyzetbe került. Tóthot ugratták ki a leshatárról, a kapus a csatár elé vetődött. A megítélt büntetőt Marinič értékesítette – 0:2. Mikóczi és a jányoki edző, Ľuboš Lojdl beállásával azonban teljesen megváltozott a hazaiak játéka. Ráadásul a vendéglátók fiatal stratégája első labdaérintésre gólpasszt adott. A középpályáról veszélyesen beívelt szabadrúgását Hozák pofozta a kapuba – 1:2. A 80. percben aztán jött a 21 éves nagylégi Helész, mintegy 35 méterről úgy eltalálta a játékszert, hogy az a keresztlécről lecsapódva kétszer is felpattant, s csak utána pihent meg a hazaiak hálójában – 1:3. „Mekkora gólt lőtt!” – kiabálták egymást közt önkívületi állapotban a vendégdrukkerek. Lojdl még egyszer megpróbálta visszahozni a hazai reményeket, de mesteri passzát Tomašik képtelen volt gólra váltani. A jányokaik ezzel sorozatban második hazai vereségüket szenvedték el. „A focit még mindig gólokra játsszák” – vonta le a mérkőzés tanulságát Berner Lajos, a vendéglátók polgármester-klubelnöke, aki ugyszintén tudatosította: ebben a nagylégiek jobbak voltak.

JANĺKY–LEHNICE 1:3 (0:1). Gólszerzők: Hozák (75.), ill. Tóth (11.), Marinič (56., 11-esből), Helész (80.). Sárga lapok: Hozák, Holík, Varjú, ill. Tóth, Varga, Horváth. Játékvezető: Horváth, 150 néző.

JANĺKY: Holík–Hozák, Méry, Nyársik P., Árva (46. Tomašik), Kopriva, Páleš (62. Mikóczi), Jakóczi (72. Lojdl), Varjú, Nyársik J, Kiss.

LEHNICE: Novotný–Krafčík, Kyrinovič (80. Horváth), Marinič, Helész, Čomor, Kvasňovský, Šípoš, Varga, Rigó (91. Študent), Tóth. (kb)

EDZŐI VÉLEMÉNYEK

Ľuboš Lojdl (Janíky): „A helyzetkihasználás a csapat legnagyobb problémája. Minden másképp alakulhatott volna, ha mi találunk be először. Remélem, jövő hétre már visszatérnek a hiányzók, így rám csak a kispadon lesz szükség.”

Zdeno Jánoš (Lehnice): „A nagybetűs csapat diadalmaskodott a mai találkozón. Hatékony támadójátékkal rukkoltunk elő. Örömteli, hogy a törött ujjú Andrássy kapus helyén Novotnýra gond nélkül lehet számítani. (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?