BL-selejtező: Látal nagy küzdést ígér Varsóban

A varsói Legia és a nagyszom-bati Spartak is bajnoki vere-séggel hangolt a két csapat mai (21.00) lengyelországi BL-selejtezőjére.A hétvégén elrajtolt Ekstraklasában a varsói címvédő kisebb meglepetésre 3:1-re kikapott otthon a Lubintól, de a Spartak sem büszkélkedhet: a nagyszombatiak 1:0-s vereség

A varsói Legia és a nagyszom-bati Spartak is bajnoki vere-séggel hangolt a két csapat mai (21.00) lengyelországi BL-selejtezőjére.

A hétvégén elrajtolt Ekstraklasában a varsói címvédő kisebb meglepetésre 3:1-re kikapott otthon a Lubintól, de a Spartak sem büszkélkedhet: a nagyszombatiak 1:0-s vereséget szenvedtek Senicán. „Nehéz lesz elfelejteni a botlást, de nem marad más hátra. Talán pályafutásunk legfontosabb meccse következik” – jelentette ki Ján Vlasko, a nagyszombatiak játékosa, aki két szezont is szerepelt Lengyelországban.

Rajta kívül több csapattársa is (Rusov, Godál, Grendel, Sloboda) testközelből tapasztalhatta meg a lengyel labdarúgást, sőt, edzőjük, Radoslav Látal épp a Legia mögött lett második a bajnokságban a Gliwicével 2016-ban. „Futballünnep vár ránk. A Legiának csodaszép stadionja van, amelyben telt ház lesz. Remélem, a mi szurkolóink is megtöltik majd a visszavágón az Anton Malatinský-stadiont, és jó párharcot láthatnak. Küzdeni fogunk a végsőkig” – szögezte le Látal.

A nagyszombatiak eddig egyszer találkoztak lengyel ellenféllel a nemzetközi színtéren: az Intertotó-kupában két döntetlent játszottak a Wisla Krakówval. A Legiának hosszabb a „szlovák listája”, legutóbb három éve kerültek szembe Fortuna ligás klubbal. A trencsénieket csak nagy nehézségek árán (1:0, 0:0) búcsúztatták a BL-selejtező harmadik fordulójában.

Az idei sorozat ezen körében a Spartak a Crvena zvezda Beograd–Suduva párharc továbbjutójával találkozna (bővebben lásd a kupasorsolásról szóló összeállításunkat), de ennyire nem tekintenek előre Nagyszombatban. „Remek hangulat várható a meccsen, amit a magunk javára akarunk fordítani. Ilyen lehetőség nem kell, hogy még adódjon a jövőben. A hazai csapat az esélyes, így rajtuk lesz a nyomás, mi csak nyerhetünk” – nyilatkozta Erik Grendel, a nagyszombatiak játékosa.

A találkozót megelőzen olyan híresztelések kaptak szárnyra a lengyel médiában, miszerint csak idő kérdése, hogy a válogatott éléről leköszönt Adam Nawalka átvegye a csapatot, így könnyen lehet, hogy a BL-selejtező lesz a horvát Dean Klafuric vezetőedző búcsúmeccse a Legia kispadján. (SITA, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?