Benedek: még nem állt össze a csapat

ÖSSZEÁLLÍTÁSBudapest. Az egy hét múlva kezdődő barcelonai világbajnokságra készülő magyar férfivízilabda-válogatott csak a harmadik helyet szerezte meg a Margitszigeten rendezett Vodafone-kupán.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Budapest. Az egy hét múlva kezdődő barcelonai világbajnokságra készülő magyar férfivízilabda-válogatott csak a harmadik helyet szerezte meg a Margitszigeten rendezett Vodafone-kupán. Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata a pénteki, németek elleni 9:3-as győzelem után szombaton 8:5-re kikapott Montenegrótól, s a görögök elleni tegnapi zárómeccsen – amely a torna második helyéről döntött – elsősorban gyenge hajrája miatt 10:9-es vereséget szenvedett.

„Ha pozitívumokat akarnék keresni, akkor azt mondanám, jó, hogy ilyen mérkőzéseket tudunk játszani, amikor az utolsó percekben dől el a győzelem sorsa, mert a vb-n hasonlóan éles szituációk adódnak majd – értékelte Benedek a hellének elleni meccset, majd magáról a csapatépítésről is beszélt. – Új válogatottat hat hét alatt nem lehet tökéletesen összerakni, legkorábban a világbajnokságra állunk össze. Ott már játszhat Varga Dani is, aki pluszt adhat. Emellett gyorsulnia kell a csapatnak. A lefordulásokat kell felpörgetni. Most alig láttunk ilyet, pedig ezekre nagy szükség van: a lefordulásoktól az a magyar vízilabda, ami. Ez a mi játékunk legfőbb erénye, ha mi is csak hat a hat ellen próbálkozunk meg előnyöket játszunk, akkor beleveszünk a mezőnybe.”

Benedek szerint az emberelőnyös helyzetekben még nincs kellő önbizalma a játékosoknak. „Rá kell menni a húzások megjátszására, és akkor beindul az egész. Ha a így gólokat lövünk, több lehetőségük lesz a külső lövőknek is” – tette hozzá a 41. születésnapját a napokban ünnepelt kapitány

A magyar válogatott egy hétig hazai körülmények között folytatja a felkészülést, majd szombaton repülnek Barcelonába Madarasék. (MTI, waterpolo.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?