„Befejezzük a bajnokságot!”

Öt évvel ezelőtt egy vállalkozókból álló csoport vette át a diószegi labdarúgás irányítását. Az V. ligában szereplő csapat gyorsan magára talált, és két év alatt két osztályt lépett előre; 2000-ben már a harmadik vonalba jutást ünnepelte.

Öt évvel ezelőtt egy vállalkozókból álló csoport vette át a diószegi labdarúgás irányítását. Az V. ligában szereplő csapat gyorsan magára talált, és két év alatt két osztályt lépett előre; 2000-ben már a harmadik vonalba jutást ünnepelte. Két évvel később azonban mély hullámvölgybe került, éppen hogy kiharcolta a bennmaradást. Nyáron aztán lemondott a klubvezetés és egyik napról a másikra szétesett az együttes. Már-már úgy tűnt, nem lesz kinek pályára lépnie, ám az utolsó pillanatban, nagy nehezen mégis összeállt a gárda, amely nem sok vizet zavart az őszi idényben. Tizenöt mérkőzésből egyet sem tudott megnyerni, tizenkettőt is elveszített, mindössze háromszor döntetlenezett, s természetesen sereghajtóként várja a márciusi folytatást.

„Nem rajtunk múlott, hogy a szakadék szélére került a III. ligás csapat. A városi önkormányzat 1998 óta évente körülbelül 800 000 koronával támogatja a szakosztályt, ebből négyszázezret készpénzben kap a klub. Mi többször is hangsúlyoztuk, ennél többet nem adhatunk. A nyáron aztán azzal álltak elő a szakvezetők: nagy szükségük lenne további egymillió koronára. Ezt a kérésüket természetesen nem tudtuk teljesíteni. Azzal mindenki tisztában volt még a nagy menetelés előtt, hogy szponzor(ok) nélkül nem lehet III. ligát játszani...” – mondta Szabó Antal, Diószeg új polgármestere.

A nagy kiárusítás és a támogatók visszalépése után igencsak nehéz helyzetben volt Július Pokorný edző, aki ifi játékosokkal egészítette ki a keretet. Az őszi idény hajrájára a sérülések miatt mindössze 7-8 harcképes futballista maradt, s ezért nem utazott el az együttes az érsekújvári zárótalálkozóra.

„Vannak elképzeléseink, ám részleteket egyelőre nem árulhatok el. Annak ellenére, hogy utolsók vagyunk, még nem adtuk fel, hiszen a visszavágó sorozatban fordulhat a kocka. Egy biztos, befejezzük a bajnokságot!” Akkor sem történik semmi, ha júniusban kiesünk a III. ligából. Továbbra is a sajátnevelésű futballisták lépnek majd pályára, azon fáradozunk, hogy a közeljövőben ütőképes korosztályos csapattal rendelkezzünk, amely aztán a felnőttek között is megállja a helyét. Egyelőre a városnak nincs pénze a profi focira. De, sajnos, másra sem. Nagy szükségünk lenne egy kisebb sportcsarnokra, mert az iskola melletti mini tornaterem már korántsem felel meg a követelményeknek. Itt szoronganak fiatal kosár- és kézilabdázóink, valamint asztaliteniszezőink. Remélem, az új képviselőtestület is minden támogatást megad majd sportolóinknak” – bizakodott Szabó Antal.

Egy biztos, nincs könnyű helyzetben a szebb napokat látott diószegi labdarúgás, hiszen a klubnak mindössze egy(!) szakvezetője van. Galambos Péter ügyvezető elnök: „Jelenleg csak az új önkormányzattól várhatunk segítséget. A közeli napokban tárgyalunk majd a csapat jövőjéről. A legfontosabb feladat az, hogy működőképes legyen a szakosztály. A csapat összetételéről még korai lenne beszélni...”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?