Bedák és Balog diadala

ÖKÖLVĺVÁS. Olimpiai kvótát szerzett két magyar, az 53 kg-os Bedák Zsolt és a 69 kg-os Balog Vilmos a plovdivi selejtezőn. Az előbbi az elődöntőben a román Cucerenaut, az utóbbi a török Ülüsoyt győzte le pontozással.

ÖKÖLVĺVÁS. Olimpiai kvótát szerzett két magyar, az 53 kg-os Bedák Zsolt és a 69 kg-os Balog Vilmos a plovdivi selejtezőn. Az előbbi az elődöntőben a román Cucerenaut, az utóbbi a török Ülüsoyt győzte le pontozással. Majd a döntőben is diadalmaskodtak: Bedák pontozással az ukrán Tretyakot, Balog vezetett, amikor ellenfele, az ukrán Poljakov kézsérülés miatt feladta a küzdelmet. A szlovák Pavol Hlavačka (64 kg) a negyeddöntőben 28:18-ra kikapott a szerb Piperszkitől, s kiesett. A viadalon a fináléba került versenyzők harcolták ki az ötkarikás részvételt.

CSELGÁNCS. Bronzérmesként zárt a tbiliszi kvalifikációs versenyen a magyar Ungvári Miklós (66 kg). Az Európa-bajnok már korábban biztosította helyét az olimpián, most csak megerősítette pozícióját. A nehézsúlyban induló Kocztolánczy Györgynek (5. lett) és Csizmadia Zoltánnak (7.) is maradt esélye, hogy kiharcolja az athéni szereplést. A ranglistás pozíciójuk nem változott, a 11-12. helyen állnak. Az athéni induláshoz a legjobb 9 közé kell kerülni.

ÖTTUSA. Az angliai Milfieldben a szlovák Juraj Fišer 5240 pontos teljesítménnyel a 4. helyen végzett, honfitársa Martináč 18. lett (4860) a vb- és olimpiai selejtező versenyen.

ASZTALITENISZ. Kvóta nélkül zártak a magyarok a ludwigshafeni páros selejtezőn, a Fazekas Mária, Molnár Zita kettős a 4, Pázsy Ferenc, Fazekas Péter duó a 3., a Németh Károly, Marsi Márton a második fordulóban búcsúzott. A szlovákok sem jártak sikerrel, az Ódor Éva, Zuzana Poliačková duó a 2. fordulóban szenvedett kiesést jelentő vereséget. (mti, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?