Barmoš: Újra bajnokok leszünk!

Pozsony. Huszonnégy játékos vett részt tegnap délelőtt a labdarúgó Szuperliga tavalyi győztesének első edzésén. Az Inter futballistáira a téli alapozás nyitányán az ilyenkor szokásos átmozgató tréning várt, tehát semmivel sem lepte meg a játékosokat Jozef Bubenko vezetőedző.

Tornatermi edzéssel kezdte az alapozást a bajnok InterTASR-felvételPéntekig tornateremben és műfüvön (a pasienkyi stadion gyepszőnyegét tízcentiméteres hó fedi) gyakorolnak, s természetesen a több kilométeres futás sem maradhat el. Pénteken aztán tíznapos magas-tátrai edzőtáborozásra utaznak a sárga-feketék.

Jozef Barmoš technikai igazgató: „Napi két, jobbára erőnléti edzés vár a fiúkra, délután aztán kétkapuzás zárja a programot. Egyelőre az időjárás is kedvez, reméljük, péntekig marad a hideg idő. A Tátrában aztán nagyobb sebességre kapcsolunk, jóval többet futnak majd a fiúk. Január 19-én Liptószentmiklóson játsszuk az első előkészületi meccset, majd másnap, hazafelé jövet Besztercebányán lépünk pályára.”

Nem sokkal a magas-tátrai edzőtáborozás után Hongkongba kellett volna utaznia az Internek, ám tegnap délben az ázsiaiak faxüzenetében az állt, hogy később rendezik a nemzetközi tornát. „Meglepődtünk, mert az év végén mindenben megállapodtunk, aztán egy héttel később új időponttal álltak elő. Amennyiben február elején lesz a viadal – több mint valószínű – lemondjuk a részvételt” – nyilatkozta lapunknak Jozef Barmoš.

Egy hónappal a tavaszi idény kezdete előtt (január 26.) a Zlínt fogadja az Inter, majd a következő előkészületi meccseket vívja: 29-én Szencen lép pályára, 31-én Aranyosmaróton a Jablonec ellen játszik, február 2-án pedig a Liberec látogat a pasienkyi stadionba. Aztán háromnapos budapesti „kiruccanás” következik. A szlovák bajnok február 6-án a Megyeri úton az Újpesttel, két nappal később Kispesten a Honvéddal méri össze erejét. A bajnoki rajt előtt a II. ligás DAC-cal (február 12.) és a bécsi Rapiddal játszik (február 16.) idegenben, majd február 19-én következik a IV. ligás Studienka elleni bajnoki főpróba.

„Hogy mit várok a visszavágó sorozattól? Természetesen ezúttal is derűlátó vagyok. Újra bajnokok leszünk! Tudjuk, hogy felettébb nehéz feladat előtt állunk. Viszonylag fiatal csapattal vágunk neki a tavaszi idénynek, s ha hozzuk formánkat, könnyen ledolgozható a négypontos hátrány. Remélem, sokkal attraktívabb, gólerősebb játékkal rukkolunk majd elő, mint ősszel. S ha ez sikerül, akkor talán a szurkolók is nagyobb számban látogatnak majd ki a pasienkyi stadionba” – bizakodott a technikai igazgató.

Tegnap lezárult Marián Ľalík és Marián Šuchančok átigazolási ügye. Mindketten Görögországban folytatják, az előbbi a Panioniosz Athén, az utóbbi pedig az Akratitosz Athén együttesében. Martin Ševela is távozik, több ajánlat közül válogathat, egyelőre még kivár. Három új futballistával gyarapodott a bajnokcsapat kerete: Radek Opršal Kassáról, Alexander Paulík Nagytapolcsányból, Peter Keller pedig a Devín csapatából érkezett. Rajtuk kívül három ifijátékos, Halenár, Chlebo és Horváth is a szuperligás gárdával készül.

„Ha úgy alakulnak a dolgok, akkor még le szeretnénk igazolni egy-két nevesebb labdarúgót. Konkrétumot egyelőre nem mondhatok. Minden attól függ, lesznek-e újabb távozók...” – búcsúzott Jozef Barmoš.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?