Bajnokok Ligája – Döntetlent játszott a Videoton a BATE-val

Budapest/Székesfehérvár |

<p>A Videoton 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a fehérorosz BATE Boriszov ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulós párharcának kedd esti első mérkőzésén, így nincs könnyű helyzetben a visszavágó és a továbbjutás szempontjából.</p>

A visszavágót jövő szerdán rendezik Fehéroroszországban.     Ha a Videotonnak sikerül kiharcolnia a továbbjutást, akkor a következő körben már a főtáblára jutásért játszhat. Ha a fehérváriak búcsúra kényszerülnek a jövő héten, akkor az Európa Liga-selejtező negyedik fordulójában, a csoportkörbe kerülésért futballozhatnak majd.     BL-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:Videoton FC-BATE Boriszov 1-1 (0-0) Székesfehérvár, 3112 néző, v: Alekszandar Sztavrev (macedón)    gólszerző: Vinícius (89.), illetve Luijckx (56., öngól)    sárga lap: Rogyjonov (15.), Nikolic (37.), Szignyevics (77.)     Videoton:Danilovics - Szolnoki, Juhász (Lang, 30.), Vinícius, Mareval (Fejes, 73.) - Gyurcsó, Luijckx, Kovács I. (Soumah, 59.), Trebotic, Oliveira - Ivanovski         BATE:Csernyik - Zsavnyercsik, Dubra, Milunovics, Mladenovic - Gordejcsuk (Volodko, 85.), Nikolic, Karnickij (Riosz, 65.), Baga, Alekszijevics - Rogyjonov (Szignyevics, 75.)      Az első félidőben veszélyesebben futballozott a magyar csapat, amelynek egy komoly lehetősége is adódott, a 38. percben néhány centiméteren és Milunovics remek ütemű becsúszásán múlt csak, hogy nem szerzett gólt a Videoton. Néhány perccel korábban sérülés miatt le kellett cserélni a válogatott Juhász Rolandot, akinek a helyére Lang Ádám állt be. A BATE nem erőltette a támadásokat, néhányszor azonban így is eljutott a fehérvári kapuig.     A fordulás után nem kellett sokáig várni a meccs első góljára, amelyet bár a hazaiak szereztek, előnybe mégis a vendégek kerültek vele. Egy szöglet után ugyanis Luijckx szerencsétlenül csúsztatott bele a labdába, amelyet így a saját kapujába juttatott. A balszerencsés körülmények között született öngól egy kicsi megzavarta a Videoton játékosait, akik azonban nem adták fel, a hajráig küzdöttek, s az utolsó percekben egy szöglet után, Vinícius fejesgóljával egyenlítettek.     A mérkőzés összképe alapján igazságos döntetlen született, bár támadásban a fehérváriak mutattak többet, a BATE pedig inkább a biztonságos védekezésének köszönheti, hogy számára kedvező eredménnyel fogadhatja a jövő héten a Videotont.    
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?