Hatgólos meccsen nyert a Slovan

Slovan
Pozsony |

Kettesével születtek a találatok szerda este Pozsonyban, ahol a Slovan végül 4:2-re verte az északmacedón Sztrugát a labdarúgó BL-selejtezők 1. fordulójának odavágóján.

Az első félidőben a házigazda volt aktívabb, és megérdemelten szerzett kétgólos vezetést: előbb ifjabb Weiss fejezte be sikeresen a térfél közepén megkezdett szólóját, később pedig az új igazolás Mak lőtt a rövid sarokba egy kontra végén. Az északmacedón bajnokot egy büntető hozta vissza a meccsbe. Ibraimi gólja után érett az egyenlítés, amit végül ugyancsak ő szerzett a 74. percben. Id. Weiss hármas cserére szánta el magát, és a húzás bejött: az egyik friss játékos, Marcelli centerét Kucka fejelte a hálóba a 85. percben (3:2), majd a rutinos, válogatott középpályás megismételte ezt az eredményes mozdulatot egy szögletet követően a ráadásban is (4:2). A Slovan így kétgólos előnyből várhatja a jövő heti visszavágót.

„Nehéz mérkőzés volt, főleg fejben. 2:0-ás állásnál nem engedhetjük vissza a meccsbe az ellenfelet. Szerencsére a hajrában segítettek Kucka fantasztikus góljai. A foci nem csak magáról a tényleges játékról szól, hanem az adatokról is. Ha nem bírunk eleget futni a középpályán, akkor az ellenfél létszámfölényt alakít ki. Az első kapott gólnál felesleges szabálytalanságot követtünk el, a másodiknál nagy területet hagytunk a kontrára. Viszont az is igaz, hogy lőttünk négy szép gólt. A lehető legtapasztaltabb tizenegyet küldtem pályára, de nem mindenkivel voltam elégedett – értékelt Weiss, aki így is kiemelt három, az Eb-n is szerepelt játékost. – Strelo (Strelec) és Kuco is kitűnően játszott, ahogy Guram Kasja is, aki ha pályán van, mindig nyugodtabb vagyok. Juro Kuckának szabadot adtam a kontinenstorna után, de így sem pihenhetett sokat. 37 évesen óriási terhelésnek van kitéve, le a kalappal előtte, hogy egy sérülés után is mire képes.

Maga az érintett elmondta, az előre ismert meccsidőpontokkal nincs mit kezdeni, de a jövő heti visszavágóig azért még örülne egy-két plusz szabadnapnak. „A többiek is közvetlenül a felkészülési időszak után vannak, nagyon fontos lesz a regeneráció. Nem vár ránk könnyű meccs Észak-Macedóniában, remélem, ott nem lesz hasonló hullámvölgyünk, mint most 2:0 után” – tette hozzá Kucka.

Amenyiben a Slovan sikeres lesz a visszavágón, szinte biztosan a Celjével találkozik a selejtező 2. körében. A szlovének ugyanis az első meccsen idegenben ütötték ki 5:0-ra az észt Flora Tallinnt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?