Az üzbég Isztomin kiejtette Djokovicsot

Melbourne. Megszületett az idei ausztrál nyílt teniszbaj-nokság legnagyobb meglepe-tése: a címvédő, hatszoros baj-nok Novak Djokovics már a 2. fordulóban búcsúzott, miután 7:6, 5:7, 2:6, 7:6, 6:4-re kika-pott a világranglistán 117.

Melbourne. Megszületett az idei ausztrál nyílt teniszbaj-nokság legnagyobb meglepe-tése: a címvédő, hatszoros baj-nok Novak Djokovics már a 2. fordulóban búcsúzott, miután 7:6, 5:7, 2:6, 7:6, 6:4-re kika-pott a világranglistán 117. üzbég Gyenyisz Isztomintól.

A korábbi világelső számára az első szett nem alakult jól, hiszen csaknem másfél órás küzdelemben, rövidítésben 10:8-ra elveszítette, miközben elpuskázott két játszmalabdát. A szerb klasszis utána javított, a második játszmát két szettlabdát hárítva 7:5-re megnyerte, majd a harmadik szettben háromszor is brékelte Isztomint, és 6:2-vel előnybe került. A negyedik játszmában a világranglista 117. helyén álló üzbég 5:4-nél ismét szettlabdához jutott, de nem élt a lehetőséggel, a tie-breaket viszont 7:5-re megnyerte. A döntő szettben Djokovics 2:2-nél elveszítette az adogatójátékát, innentől kezdve pedig fogadóként összesen már csak három labdamenetet nyert, bréklabdáig sem jutott el.

Isztomin 5:4-nél kiszerválta a meccset, így 4 óra 48 perc után kiejtette a 12-szeres Grand Slam-győztest, az Australian Open hatszoros bajnokát, elkönyvelve ezzel pályafutása eddigi legnagyobb sikerét és Djokovics elleni első győzelmét.

„Gyenyisz elismerést érdemel, fantasztikusan játszott. Jogosan győzött. A döntő pillanatokban vitathatatlanul jobb volt. Nem félt a labdamenetektől és agresszív volt” – méltatta riválisát Djokovics, aki a 2008-as wimbledoni verseny óta először szenvedett vereséget a 2. fordulóban GS-tornán, míg az elmúlt hét évben másodszor kapott ki top 100-on kívüli játékostól: tavaly az argentin Juan Martín del Potro verte meg a riói olimpia első körében.

A női mezőnyben is született egy nem várt eredmény: a világranglista 3. helyén álló, kétszeres Australian Open-elődöntős lengyel Agnieszka Radwanska viszonylag simán, 6:3, 6:2-re kikapott a horvát Mirjana Lucic-Baronitól, aki Melbourne-ben korábban egyszer sem jutott el a 3. fordulóig, sőt 1998 óta a 2.-ig sem.

Dominika Cibulková viszont sikerrel vette a tajvani Hszie Szu-vej jelentette akadályt (6:4, 7:6). Kisebb gondjai csak a második játszmában, 5:2-es vezetésénél akadtak, amikor ellenfele visszajött a meccsbe és kikényszerítette a rövidítést. Ebben Cibulková végül az ötödik meccslabdáját tudta értékesíteni. „Némileg vegyesek az érzéseim. A meccs nagy részében én irányítottam, de a végén ellenfelemnek volt néhány jó ütése. Nem kezdtem el idegeskedni, de mintha felborult volna a koncepcióm. A hajrában erős voltam mentálisan, és továbbjutottam” – értékelt Cibulková.

A 27 éves pozsonyi teniszezőre a harmadik fordulóban a 30.-ként rangsorolt orosz Jekatyerina Makarova vár. (MTI, nso, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?