Az őszi bajnok otthoni botlása

Pozsony. Vasárnap a 18. forduló utolsó mérkőzésével befejeződött a labdarúgó Mars Szuperliga őszi idénye. Meglepetésnek számít, hogy az őszi bajnok, Žilina otthonában kikapott a Púchovtól. Döntetlen eredményt hozott a Slovan–Inter rangadó, a kassaiak megszerezték második győzelmüket, az elsőt a bajnokság első fordulójában aratták.

Kusalík a rózsahegyi Kosmeľt próbálja szerelni a trencséni pontosztozkodásonTASR-felvétel Kassán sokáig nem történt semmi az FC–Prešov összecsapáson. Ritkán kerültek helyzetbe a játékosok, alig-alig akadt figyelemre méltó megmozdulás. Mindössze Kráľ fejese érdemel említést, valamint Hanc távoli bombája, amelyik elkerülte a kaput. A 38. percben közel álltak a gólhoz a kassaiak, Kráľ lövését azonban védte Trančík. A másik oldalon Rodák hárította Šesták kezdeményezését. Ahogy az várható volt, a játék képe alapján a kassaiak szerezték meg a vezetést, miután Školník lövésébe Urban beleért, és a labda a hálóban kötött ki. Csakhamar egyenlíthettek volna az eperjesiek, de Šesták üres kapuba tartó lövése játékostársán változtatott irányt. Néhány másodperccel később mégiscsak sikerült egyenlíteniük, Vybíral beívelése után Šlahor fejjel talált a hálóba. Utána a kassaiak fokozták az iramot, s a 68. percben Gajdoš kihasználva a vendégvédelem megingását, beállította a végeredményt.

Harcos, küzdelmes játékot láthattak a nézők a Žilina–Púchov összecsapáson. Magabiztosan kezdtek a vendégek, s már a második percben Rzeszoto kapusnak gondot okozott Perniš lövése. Néhány perccel később azonban már tehetetlen volt: Breška szinte a felezővonalról indulva mindenkit átjátszott, és könyörtelenül a hálóba lőtte a labdát. Amikor a 26. percben kiállították Čviriket, mindenki azt várta, hogy a vendégek újabb gólokat lőnek, de nem így történt. A hazaiak előtt adódtak lehetőségek, tíz emberrel is aktívabbak voltak, ám nem tudtak gólt lőni.

Télies időben rendezték a Tren-čín–Ružomberok összecsapást. Sokáig egyik kapu sem forgott veszélyben, csak amikor Konečnýt kiállították, szerzett vezetést a Ružomberok. Újabb gólt azonban képtelenek voltak lőni, mert a vendéglátók fokozott erővel küzdöttek, és egy kapu előtti kavarodás után Staš révén sikerült egyenlíteniük.

Az őszi idény végeredménye:

1. Žilina 18 11 3 4 32:18 36

2. Petržalka 18 9 7 2 37:20 34

3. Inter 18 8 8 2 29:17 32

4. Ružomberok 18 8 5 5 28:18 29

5. Púchov 18 7 6 5 24:16 27

6. Trenčín 18 7 4 7 24:29 25

7. Slovan 18 6 6 6 21:22 24

8. Prešov 18 3 4 11 18:32 13

9. Košice 18 2 7 9 13:37 13

10. Dubnica 18 1 6 11 17:34 9

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?