Az élen telelnek a vágsellyei férfikézisek

Jóleső érzéssel pillanthatnak az ünnepek alatt a férfi-kézilabdaextraliga tabellájára a vágsellyeiek, 14 forduló után ők vezetik a tíztagú mezőnyt.Bár a tabella egy picit csalóka ebben az esetben, mivel a most második helyen álló bajnok eperjesiek kevesebb meccset játszottak az éllovasnál, a lényege

Jóleső érzéssel pillanthatnak az ünnepek alatt a férfi-kézilabdaextraliga tabellájára a vágsellyeiek, 14 forduló után ők vezetik a tíztagú mezőnyt.

Bár a tabella egy picit csalóka ebben az esetben, mivel a most második helyen álló bajnok eperjesiek kevesebb meccset játszottak az éllovasnál, a lényegen ez nem változtat: a csak 2014 óta az élvonalban szereplő vágsellyeiek történetük legjobb időszakát élik. „Nagyon jó érzés most ránézni a tabellára, ahol mi állunk az élen. Jól megy a játék, s a jó helyezés miatt mintha könnyebb is lenne megnyerni a meccseket is” – mondta lapunknak Szapu Viktor, a HKM balszélsője.

A 33 éves játékos az utóbbi másfél hétben kétszer is hét gólt szórt a vágbeszterceieknek (az extraligában 33:31-re, a Szlovák Kupa elődöntőjének első meccsén 34:27-re nyertek a vágsellyeiek), mégis a harmadik, sikertelen mérkőzés hagyott benne leginkább nyomot. A kupavisszavágón a HKM-nek a hétgólos előny sem volt elég, s a 32:22-es vereség után búcsúzott a sorozattól, amelynek fináléja biztos európai kupaszereplést ért volna számára. „Nagy csalódás volt ekkora előnyről kiesni. Talán az lehetett a gond, hogy picit úgy utaztunk Vágbesztercére, hogy már semmi gond nem lehet a továbbjutással – próbálta visszaidézni a történteket Szapu. – Nem tudunk jól játszani Vágbesztercén, személyesen nekem sem szokott ott menni a játék. Nem véletlen, hogy a szuverén eperjesiek mellett csak tőlük kaptunk ki eddig az extraliga alapszakaszában. A vágbeszterceiek minimum 50%-kal erősebbek, ha otthon játszhatnak.”

A vágsellyeiek ellenben idegenben is jól teljesítenek, s még sokáig megőriznék vezető helyüket a tabellán. „Jó a parti és jó az edző, Ján Kolesár, ez a legjobb párosítás” – tette hozzá zárszóként Szapu Viktor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?