Az 5. helyért a címvédő

Aarhus. Már csak egyetlen mérkő-zése van hátra a címvédő magyar női kézilabda-válogatottnak az Európa-bajnokságon: adott a lehetőség, hogy a vb-bronzérmes jugoszlávok elleni vasárnapi győzelemmel teljesítse a csapat az eredeti célkitűzést, s megszerezze az 5. helyet.

Aarhus. Már csak egyetlen mérkő-zése van hátra a címvédő magyar női kézilabda-válogatottnak az Európa-bajnokságon: adott a lehetőség, hogy a vb-bronzérmes jugoszlávok elleni vasárnapi győzelemmel teljesítse a csapat az eredeti célkitűzést, s megszerezze az 5. helyet.

Azt Mocsai Lajos szövetségi kapitány is elismerte, hogy a norvégok és az oroszok jobbak voltak, megérdemelten jutottak a négy közé a középdöntőből, megelőzve az ő együttesét.

Mivel van két nap pihenő, a sérültek időt nyertek. A németek ellen agyrázkódást szenvedett Németh Helga egy kicsit jobban érzi magát, s van minimális esély rá, hogy pályára léphet a zárónapon. A bokáját fájlaló, és amúgy roppant fáradt Farkas Ágnes biztos, hogy vállalja a játékot.

Szó se róla, szükség is lesz a szereplésére. A két csapat legutóbbi, november 23-i, párizsi összecsapásán ugyanis 14-szer volt eredményes. A magyarok akkor 17:12-es félidő után végül 33:29-re diadalmaskodtak. Az örökmérleg viszont éppen ötvenszázalékos: 73 mérkő-zésből 31-31 a győzelem, illetve a vereség, a döntetlenek száma 11, a gólkülönbség 1141:1132.

Érdemes „olimpiai szemüveggel” is nézni az eredményeket. Athénban tíz női csapat szerepel és a házigazdák már biztos résztvevők. A jövő évi horvátországi világbajnokság első öt helyezettje automatikus induló, valamint a mostani Eb-ről az az együttes, amelyik a legjobb pozícióban zár, és a vb-ről esetleg nem jut tovább. A magyarok kétféleképpen szerezhetnek ötkarikás kvótát: ha a vb-n az első ötben végeznek, vagy a mostani Eb-n előtte zárók jövőre is kivétel nélkül az öt között lesznek.

Az Eb további programja (Aarhus) – SZOMBAT, 12.00: a 7. helyért, Románia–Csehország; 14.30: elődön-tő, Norvégia–Franciaország; 17.00: elődöntő, Dánia–Oroszország.

VASÁRNAP, 12.00: az 5. helyért, Magyarország–Jugoszlávia; 14.30: a 3. helyért; 17.00: döntő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?