Athénban szlovénként

Merlene Ottey még mindig nagyon gyors. Idén száz méteren 11,25, kétszázon 22,89 másodperces idővel veterán világcsúcsot futott.Merlene Ottey még mindig nagyon csinos, pedig már a negyvenharmadik életévét is betöltötte. Vasárnap és hétfőn Pozsonyban járt, és szakított időt az újságírókra is.

Világklasszisok a Nemzeti Színház nézőterén. Ottey (jobbról) és Moravcová ismerkedikTASR-felvételA jamaicai villám egy ideje Szlovéniában él, így új hazájából könnyebb volt elcsalogatni az Év csillaga (az SMS-szavazatok alapján Martina Moravcová) díj átadására. Először éppen tíz éve látogatott Szlovákiába, amikor az 1993-as pozsonyi Grand Prix atlétikai viadalon szerzett két győzelmet: megnyerte a 100 és 200 méteres sprintszámot. Miután hétfőn meglátta, hogy az Elán milyen remek sportcsarnok, nem zárta ki, hogy rövidesen visszatér hozzánk. Elképzelhetőnek tartja, hogy a márciusi, budapesti fedett pályás világbajnokság előtt nálunk vesz részt egy hét edzőtáborozáson. Igaz, veterán világcsúcsait emlegettem, de ő még az olimpiáról sem mondott le. Athénban rajtolni akar a XXVIII. nyári játékokon. „Mindent megteszek azért, hogy új hazám, Szlovénia színeiben minél jobb eredményt érjek el.” Esetében a döntő is hatalmas sikernek számítana.

Hetvenhét óta járja a világot, s jelenleg úgy látja, Ljubljana lesz a végállomás. „Ott szeretnék letelepedni, lassan berendezem a lakásomat.”

Hosszú évek óta nem hiányzik az atlétika színpadáról, a sportág különleges jelensége, hiszen negyvenhárom érmet szerzett a világversenyeken. Egyelőre azonban nem akar visszavonulni, a sport világából pedig egyáltalán nem kíván kilépni. „Magam sem tudom, meddig nyújtható versenyzői pályafutásom. Annyi biztos: 2004-ben még tartani fog. Közben már kapcsolatba léptem egy szlovén céggel, amely a sérülések megelőzésével foglalkozik. Rövidesen Londonban nyit kirendeltséget, s ez már nekem is kihívást jelent.”

A szép Merlene örül annak, hogy Szlovákiában az Év sportolója ankéton is csinos hölgy lett az első, ugyanakkor azt is jónak tartja, hogy az egyéni sportok képviselője került a rangsor élére, és nem valaki a népszerű csapattagok közül. „Igazi sportrajongó vagyok, más sportágak eredményeit, szereplőit is figyelem. Láttam a dublini fedett pályás úszó Eb-t, így Moravcová nem ismeretlen számomra. Személyesen azonban most találkoztunk először” – árulta el a jamaicai-szlovén kiválóság, aki puszta kalandvágyból bármelyik sportágba átrándulna, mindössze a síugrástól retteg, azt semmi pénzért nem próbálná ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?