Armstrong jövőre meg akarja nyerni a Tourt

Austin |

<p>"Az a célom, hogy 2010-ben megnyerjem a Tourt" - mondta a Eurosportnak adott szombati interjújában Lance Armstrong, az amerikaiak klasszisországúti kerékpárosa, aki pályafutása során hétszer diadalmaskodott a francia körversenyen.</p>

A hamarosan 38. születésnapját ünneplő texasi kerekes három és fél év kihagyás után visszatérve idén harmadik lett a világ legnagyobb presztízsű viadalán, amelyet asztanás csapattársa, a spanyolAlberto Contador nyert meg. A verseny közben arról szóltak a hírek, hogy kettejük viszonya enyhén szólva nem felhőtlen.

"Csakugyan sok feszültség volt a csapaton belül, de nem csak közte és köztem, mások is benne voltak, így nem egyszer néma csönd uralkodott a közös vacsorákon" - mondta erről Armstrong.

Saját teljesítményét értékelve úgy fogalmazott: valószínűleg jobb volt, mint ahogy azt sokan várták, de talán nem annyira jó, mint amit ő várt magától. Hozzátette: "Jövőre jobb leszek, mint idén.Nem tudom, hogy ez elég lesz-e Alberto legyőzéséhez, de mindenesetre megpróbálom."

A versenyző már a Tour közben bejelentette, hogy a következő szezont az amerikai RadioShack csapatban kezdi, most pedig azt is elárulta, hogy a gárda magját ugyanazok a kerékpárosok alkotják majd,mint az Asztanánál, bár neveket nem említett. Szakértők szerint a német Andreas Klöden és a szintén amerikai Levi Leipheimer biztosan ott lesz Armstrong mellett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?