Aranygyűjtő veteránok, diadal az I. ligában

Tizenhatan voltak jelen a szavazásra jogosultak közül a Nagymegyeri Thermal Súlyemelő- és Erősportok Városi Klubja évzáróján, ami éppen többséget jelentett a voksolásnál, így a gyűlés határozatképes volt.A klub jelenleg négy csapattal működik: a fiatalabb diákok 2015-ben a nyolctagú bajnokságban a 6

Tizenhatan voltak jelen a szavazásra jogosultak közül a Nagymegyeri Thermal Súlyemelő- és Erősportok Városi Klubja évzáróján, ami éppen többséget jelentett a voksolásnál, így a gyűlés határozatképes volt.

A klub jelenleg négy csapattal működik: a fiatalabb diákok 2015-ben a nyolctagú bajnokságban a 6. helyen végeztek, az ifjúságiak hetedikek lettek a kilenc együttesből álló mezőnyben. Tavaly a felnőttek az extraliga alatt lévő második vonalban, vagyis az 1. ligában végül győztek, ezzel kiharcolva a feljutást a legfelsőbb szintre, a már említett extraligába, de a klub anyagi körülményei és az esetleges versenyek megrendezésére szolgáló megfelelő terem hiánya miatt végül nem indultak el idén a honi csapatbajnokság legmagasabban jegyzett versenysorozatában. Ugyanis a felújított városi sportcsarnokban egyelőre nem engedélyezik nekik az előző időszakokban megszokott versenyek lebonyolítását, korábban évente akár négy-öt súlyemelő-eseményt is láthatott a nagymegyeri közönség. A felnőttek az indulás jogát a második helyezett ógyallai súlyemelőknek engedték át, így a nagymegyeri férfiak idén is a második vonalban állnak a tárcsák mögé.

A termálosoknál az elmúlt esztendőben is remekeltek a veteránok, akik a hosszú évek hagyományainak megfelelően egyetlen külföldi alakulatként rendszeres részvevői a cseh korosztályos csapatbajnokság küzdelmeinek, ahol tavaly a második helyen végeztek. A Nagymegyeren rendezett Cseh–Szlovák Veterán Súlyemelők Kupájának újabb felvonását is megnyerte az egész évben nagyon aktív hazai súlyemelők csapata.

A klub az országos egyéni bajnokságokon sem tétlenkedett, tavaly összesen 9 aranyéremmel gazdagították az egyesület gyűjteményét, ezenkívül 3 ezüst- és 2 bronzérmet is begyűjtöttek.

A nemzetközi versenyek listáját böngészve is találkozhattunk a nagymegyeri klub súlyemelőinek neveivel. A juniorok 17 éves korosztályának kontinensviadalán, a svédországi Landskronában Holocsi Krisztián szakításban, lökésben és összetettben is a kitűnő 6. helyen végzett súlycsoportjában. Ugyanő a 20 éves juniorok lengyelországi világbajnokságán mindkét fogásnemben és összetettben is a 10. helyen zárt a nála évekkel idősebbek mezőnyében. Holocsit a 17 évesek perui vb-jére a szakági szövetség végül nem utaztatta ki, pedig Buzgó Lajos klubelnök szerint a fiatal tehetség tavaszi eredményei alapján akár még a világbajnoki dobogó közelében is végezhetett volna.

A veteránok nemzetközi szereplését végig hatalmas sikerek kísérték 2015-ben: a finnországi világbajnokságon Patasi Oszkár aranyérmet szerzett, míg a walesi Európa-bajnokságon Patasi és Mezei Tibor is bearanyozta versenyzését, majd a franciaországi Európai Játékokon szintén Patasi Oszkár és Juhász László is a dobogó legfelső fokán végzett.

A súlyemelőklub az évértékelőn kitüntette az egyesület legjobb sportolóit is az egyes korcsoportokban. A veteránoknál Patasi Oszkár volt a legjobb, említsük meg, hogy a három nagy nemzetközi sikere mellett a szlovák egyéni bajnokságon is aranyérmes lett, vagyis ahol elindult, ott győzött. A fiatalabb diákoknál Karolín Bubišová, az idősebb diákoknál Egrecká Szilvia, míg az ifjúságiak és a felnőttek között is Holocsi Krisztián vehette át a klub legjobbjának járó kitüntetést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?