Angolai találatokkal sincs jók

Jóka. Így hangzik a legújabb mátyusföldi találós kérdés: a jókaiak, esetleg a tósnyárasdiak örülnek-e jobban a hétvégi pontszerzésnek? A galántai területi I. osztály vasárnap délelőtti bajnokiján ugyanis rakétarajtot vett a hazai pálya előnyét élvező jókai legénység, köszönhetően az angolai csatártandemnek! A 4.

Jóka. Így hangzik a legújabb mátyusföldi találós kérdés: a jókaiak, esetleg a tósnyárasdiak örülnek-e jobban a hétvégi pontszerzésnek? A galántai területi I. osztály vasárnap délelőtti bajnokiján ugyanis rakétarajtot vett a hazai pálya előnyét élvező jókai legénység, köszönhetően az angolai csatártandemnek! A 4. percben Lukama Marciou köszönt be Tatainak, a 10. percben pedig Edilson Antonio másolta le honfitársa higgadt gurítását. A szögletzászlónál az eredeti törzsi tánc sem maradhatott el. „Két évvel ezelőtt egy kispályás focitornán figyeltek fel ránk a jókaiak. Közel tíz éve élünk Pozsonyban” – mesélte a meccs után a két jó barát, a 27 éves Antonio (a pozsonyi City University hallgatója) és a 23 éves Marciou (nemzetközi kapcsolatokat tanul a Közgazdaságtudományi Egyetemen). A vendégek a 42 éves rutinos Iván révén már a 14. percben egy gólra csökkentették hátrányukat. A jó iramú és fordulatos első negyedórát követően a sérülések kerültek a középpontba. Előbb a jókai Letušek sántikált le a pályáról, akit a TA3 egyik sportriportere és egyben a hazaiak játékosedzője, Mario Porubec váltott fel. Edilsonnak is kiújult az izomsérülése, helyette a negyvenesztendős Hegyi avatkozott játékba. A csereember sem bírta sokáig, meghúzta a combizmát, így ő is bicegve mehetett a zuhany alá. Tósnyárasdi oldalon Iván már nem vállalta a második játékrészt, Lax a térdét fájlalta, s Puškeľ is a maródiak táborához csatlakozott.

A derűs élményekről ezúttal a vendégek kapusa, Tatai gondoskodott. A szögletrúgások után rendre kiejtette kezéből a labdát, az is előfordult, hogy egy ártalmatlan lapos lövés a kesztyűi és a lábai között a kapuba tartott, amit aztán szerencséjére az utolsó pillanatban sikerült elcsípnie. „Ennyire forró a labda?” – gúnyolódtak a drukkerek. Tatai hajmeresztő mutatványai ellenére nemcsak ledolgozta hátrányát a vendégcsapat (Kováč elfutott a jobbszélen, belőtt labdáját Bittó értékesítette), hanem a 82. percben már győzelemre is állt (kapu előtti kavarodás után Hrubý nem éppen focistát idéző mozdulattal, a sípcsontjával volt eredményes). Nem sokkal a vége előtt azonban kiugratták a bal szélen a jókai klubelnököt, Nagy Pétert, aki mintegy 15 méterről könyörtelenül kihasználta a ziccert, ezzel egyben megmentette a már-már elszállni látszó egyik jókai pontot.

JELKA–TOPOĽNICA 3:3 (2:1). Gólszerzők: Lukama (4.), Edilson (10.), Nagy (87.), ill. Ivan (14.), Bittó (55.), Hrubý (82.). Sárga lap: nem volt. Játékvezető: Kurila, 200 néző.

JELKA: Vincze–Bíró, Letušek (28. Poru?bec), Fecske, Lovász, Nagy, Struhár, Lukama Marciou, Edilson Antonio (31. Hegyi, 60. Novotka), Deák, Tóth.

TOPOĽNICA: Tatai–Divičan, Ru?sek, Kováč, Ladányi, Barháč, Bittó, Iván J. (46. Puškeľ (63. Lukačovič), Lax (50. Hrubý), Ivan D., Szilvási. (kb)

EDZŐI VÉLEMÉNYEK

Mário Porubec (Jelka): „Szórakoztató mérkőzésen veszítettünk két pontot. Ha azonban a rengeteg technikai hibáinkra is gondolok, akkor viszont örülhetünk a pontszerzésnek. Edilson kiválása volt a mérkőzés fordulópontja.”

Peter Barháč (Topoľnica): „Pár perccel a vége előtt győzelemre álltunk, végül csak az egyik pontot sikerült megtartanunk. Tatai jó kapus, balszerencséjére most gyengébb napot fogott ki. A középpályásaink nyújtották a legjobb teljesítményt.” (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?