Aki akar, nyugodtan hazamehet

Budapest. Rendkívül fontos Európa-bajnoki selejtező előtt áll a magyar labdarúgó-válogatott, amely szombaton 20.15 órakor a csoportban éllovas Lettországot fogadja a Puskás Ferenc-stadionban.

Kenesei Krisztián (balról) és Fehér Miklós. Szombaton nyerő emberek lehetnekSztár Sport/NS-felvételGellei Imre szövetségi kapitány tisztában van azzal, hogy a hazai futballtársadalmat most még természetesen a pénteken történt Üllői úti, illetve siófoki botrány sokkolja, de úgy érzi: csapatának mindent el kell követnie, hogy megszerezze a győzelmet, hiszen csak így maradhat esélye a továbbjutást jelentő helyek valamelyikének megszerzésére.

„Biztosan lesznek lelkileg megviselt játékosok, s kollégáimmal mindent megteszünk majd, hogy oldjuk a feszültséget. Ha azonban valaki úgy érzi, hogy nem tudja tudása legjavát nyújtani, akkor minden következmény nélkül hazamehet az edzőtáborból. A jelenlegi csoportelső lettek ellen csak pszichésen és fizikailag is tökéletesen felkészült labdarúgókkal lehet esélyünk a győzelemre“ – jelentette ki a csapat találkozóján a szakvezető.

„Erőt merítettem a múlt heti angol kupadöntőn, ahol személyesen győződhettem meg újfent a futball gyönyörűségéről, majd jött ez a szörnyű péntek este. A történteket a sportág elleni csapásként értékelem, s teljesen természetesnek veszem, hogy napokkal később is még mindenkit ez az ügy foglalkoztat. Tököli Attila döntését megértem, sőt, egyet is értettem vele, ugyanakkor jeleztem, a jövőben is számítok rá. Hihetetlen, hogy egy futballista és egy edző ilyen méltatlan helyzetbe kerülhet a gyepen.“

A kapitány sérülés miatt nem számíthat Bodnár, Babos, Kabát és Pető Tamás játékára, míg Tóth Norbert fegyelmi ügye miatt hiányzik, a súlyos sérüléséből felépült Lendvai Miklós viszont visszatért. „Másfél év kihagyás után lehetek újra válogatott, ami hatalmas boldogság számomra“ – mondta a játékos. „Sajnos a 18 hónappal ez előtti keresztszalag szakadásom után rosszul sikerült a műtét, újra operáltak, ám ekkor tovább roncsolódott a térdem. Ezt követően sorra jártam az orvosokat Európában, s nem túlzás, a családom, Gellei Imre szövetségi kapitány, valamint menedzserem, Balla György tartotta bennem a lelket. Ez a rettenetes másfél év lelkileg is megkeményített. Bevallom, nem számítottam a válogatott meghívóra, de annál nagyobb örömet okozott. Percekig nem tértem magamhoz a boldogságtól, amikor a kapitány felhívott a jó hírrel. Hatalmas megtiszteltetés újra itt lenni és szeretném meghálálni a bizalmat.“

A sok hiányzó ellenére Gellei optimista: „Igen is vannak értékeink, gondolok itt az NB I-ben gólkirályi címet szerzett Kenesei Krisztiánra, a Luxemburg ellen a válogatottban remekül bemutatkozott Szabics Imrére, Fehér Miklós Benficában lőtt hét végi három bajnoki góljára, és még sorolhatnám. Tudjuk, hogy a két mérkőzésen, szombaton a lettek ellen, majd jövő szerdán San Marinóban hat pontot kell szereznünk, hogy legyen esélyünk a csoportból való továbbjutásra. Ennek megfelelően készülünk Tatán.“

Az ellenfélről szólva Gellei elmondta: erős európai bajnokságokban játszó profikkal felálló együttes a lett, amely három éve szinte ugyanolyan összeállításban szerepel, ennek ellenére szeretnék megállítani a menetelésüket. A vendégek eddig négy találkozót játszottak a kvalifikációs sorozatban, s 10 pontot szereztek.

A keret tagjai csütörtökig Tatán készülnek az összecsapásra. Ezen a napon este a meccs helyszínén edz majd a csapat, s a következő két napot már a fővárosban, a Margitszigeten tölti. Pénteken 19.15 órakor, szintén a Puskás-stadionban, nyilvános tréninget vezényel Gellei, s a gyakorlás után hirdeti ki a másnapi kezdőcsapatot.

A mérkőzést az a bírói hármas dirigálja, amely a múlt szerdai AC Milan–Juventus Bajnokok Ligája-döntőn is közreműködött: Markus Merk játékvezető munkáját Heiner Müller és Christian Schraer segíti.

Elrettentő büntetésre számítunk

Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára: „Nem szokásunk a szövetségben a válogatott fellépések előtt a magyar labdarúgás más ügyeivel foglalkozni, ám ezúttal kénytelenek vagyunk kivételt tenni. Az Üllői úton történtek után a vétkesek szigorú, elrettentő büntetésére számítunk, hiszen ez nem csupán szabálysértés volt, hanem társadalmi vonatkozásai is komolyak. Sajnos a botrány a lehető legrosszabb időpontban robbant ki, hiszen a válogatott nagyon fontos Eb-selejtezőre készül. Remélem, a szurkolók és a futballbarátok összefogásával közösen bebizonyítjuk szombaton este, hogy még mindig ez a világ legnagyszerűbb játéka.“ (origo)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?