Adócsalási botrány az olasz futballban

Nápoly. Adócsalás miatt összesen 35 első- és másodosztályú futballklub ellen indított nyomozást az olasz államügyészség.

Nápoly. Adócsalás miatt összesen 35 első- és másodosztályú futballklub ellen indított nyomozást az olasz államügyészség. A gyanúsítottak 64 fős listáján számos klubvezető található, köztük az AC Milant irányító Adriano Galliano, a Napoli élén álló Aurelio De Laurentiis és Claudio Lotito, a Lazio első embere.

Ami a játékosokat illeti, a hatóságok látókörébe került a válogatott Gabriel Paletta, a Milant erősítő Antonio Nocerino és a Atalantában játszó German Denis is. Ugyancsak vizsgálat indult az öt olasz egyesületben is megfordult argentin sztár, a 2012-ben visszavonult Hernan Crespo ellen.

Tegnap számos házkutatásra került sor, köztük a Milan irodáiban is. A nyomozók szerint számos játékosügynök fiktív igazolásokról állított ki számlát a kluboknak, amelyek így az ezeken szereplő összegeket jogtalanul írták le az adóalapjukból. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?