A tapasztalat és a gól hiányzott

Elmaradt a trencséni csoda, a varsói Legia jutott a labdarúgó BL-selejtező 4. körébe, miután a hazai egygólos vereség után idegenben 0:0-ra játszott a szlovák bajnok.

Elmaradt a trencséni csoda, a varsói Legia jutott a labdarúgó BL-selejtező 4. körébe, miután a hazai egygólos vereség után idegenben 0:0-ra játszott a szlovák bajnok. A párharcot Nikolics Nemanja gólja döntötte el.

Nem sikerült történelmet írniuk a trencsénieknek, de így is emelt fővel távozhattak Varsóból, mert alaposan megnehezítették a tizenkétszer nagyobb költségvetéssel rendelkező Legia dolgát. Meglepetésre a hazaiak kezdettől 0:0-ra játszottak, és a hajrában szinte csak a védekezésre összpontosítottak.

Ibrahim Rabiu, a szlovák bajnok kulcsembere bokasérülés miatt nem léphetett pályára, a visszavágón nagyon érződött a nigériai karmester hiánya, csakúgy, mint az olimpián szereplő honfitársáé, a balhátvéd Kingsley Madué. Rabiu helyett a 19 esztendős Denis Jančo jutott szóhoz, aki jó játékkal hálálta meg a bizalmat.

„Nagy kár, hogy nem sikerült a bravúr. Játékosaink mindent megtettek, végig példásan küzdöttek és két kiegyenlített meccset vívtunk a favorizált Legiával. Büszke vagyok a védenceimre. Az döntötte el a párharcot, hogy míg a varsóiak Zsolnán egyszer betaláltak, nekünk ez 180 perc alatt sem sikerült. Pedig legalább annyi lehetőségünk volt, mint a lengyeleknek” – értékelte az összecsapást szomorúan a Dajtónak Martin Ševela, a trencséniek vezetőedzője. – Sajnos, a szerencsével is hadilábon álltunk, és a párharcban kiütközött futballistáink tapasztalatlansága. Nem csoda, hiszen a varsói kezdőcsapatban hét 20 éven aluli futballista kapott helyet. Óriási lecke volt ez a számukra.”

Ez volt Matúš Bero utolsó fellépése trencséni mezben, mivel az AS befejezte szereplését a BL-selejtezőben, a válogatott középpályás csatlakozik új csapatához, a török Trabzonsporhoz, ahol Ján Ďurica lesz a játékostársa.

Ismét Nikolics Nemanja volt a Legia legveszélyesebb játékosa, de a 78. percben lecserélt csatárnak ezúttal nem sikerült a hálóba találnia. „Nagyon nehéz meccs volt, főleg a ránk nehezedő hatalmas lelki teher miatt. De ezzel a továbbjutással biztossá vált, hogy legalább az Európa Liga csoportkörében ott leszünk, ami a klub, a szurkolók és a játékosok számára rendkívül örömteli – nyilatkozta Nikolics. – Nagyon-nagyon jó érzés, hogy már csak egy lépés választ el bennünket a Bajnokok Ligája csoportkörétől. Mindent megteszünk a ránk váró száznyolcvan percben, hogy a Legia húsz év után újra ott lehessen a Bajnokok Ligája főtábláján. Csodálatos lenne, ha sikerülne!”

A görög sajtó szerint az Olimpiakosz Pireusz is érdeklődik Nikolics Nemanja iránt. Köztudott, hogy a varsói klub nem zárkózik el a magyar gólgyáros eladásától – a Porto, a Fulham és a Nantes szívesen látná –, de még várja a megfelelő vásárlót.

A trencséniek az Európa Ligában vigasztalódhatnak, egy akadály választja el őket a csoportkörtől. A mai sorsoláson kiderül, ki lesz az AS ellenfele. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?