A szerbek könnyedén verték Zalánkiékat

A szerb férfi-vízilabdaválo-gatott a meccset az első pillanattól uralva 8:5-re győzött a magyarok ellen az Eb negyeddöntőjében.A két csapat játékosai jól ismerik egymást, a szerb sztárok többsége ugyanis magyarországi klubcsapatokat (FTC, OSC, Szolnok) erősít.A mérkőzésen a szerbek szerezték meg a v

A szerb férfi-vízilabdaválo-gatott a meccset az első pillanattól uralva 8:5-re győzött a magyarok ellen az Eb negyeddöntőjében.

A két csapat játékosai jól ismerik egymást, a szerb sztárok többsége ugyanis magyarországi klubcsapatokat (FTC, OSC, Szolnok) erősít.

A mérkőzésen a szerbek szerezték meg a vezetést, amikor villámgyorsan kihasználták rögtön az első emberelőnyüket. Míg a magyarok nem éltek első fórjukkal, addig Filipovics akcióból lőtt nagy gólt. A magyarok lövéseit a jól blokkoló szerb bekkek vagy a kapufa állította meg, de a balkániak sem tudtak hosszabb ideig gólt lőni, mivel Nagy Viktor (a hollandok elleni halványabb teljesítmény után) már az elején elkapta a fonalat. Ajtó-ablak ziccerben azonban ő sem tudott mit tenni (3:0). Märcz Tamás szövetségi kapitány időkéréssel próbálta fölrázni csapatát, de a szerbek továbbra is könnyedén harcoltak ki emberelőnyöket, amelyeket ugyanolyan egyszerűséggel ki is használtak: a 10. percben már 5:0 állt az eredményjelzőn.

A szerbek ezután kicsit lazábbra vették a figurát, könnyelműbb megoldásokat választottak, de ez is belefért, mivel a magyar pólósok szinte helyzetbe sem kerültek, támadásban teljesen tanácstalanok voltak. A félidei szünet nem sokkal aztán megtört a jég, Bedő Krisztián révén (emberelőnyből) megszerezték az első góljukat – 5:1.

A harmadik negyed elején Bedő gyorsan megduplázta saját maga és csapata góltermését, egy szépségdíjas csavarral vette be Mitrovics kapuját. A szerbek viszont rögtön válaszoltak, így visszaállt a megszokottnak mondható négygólos különbség (6:2). Ez picivel később is megismétlődött: Zalánki váratlan megoldása után Filipovics lőtt gólt fórból (7:3).

A záró negyedben Manhercz Krisztián remek labdalopás után fejezte be egyéni akcióját, de elmaradt a nagy magyar hajrá, a szerbek végül 8:5-re nyertek. A magyar válogatott az 5–8. helyért küzdhet tovább az Európa-bajnokságon. (tv–ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?