A Realé a Szuperkupa

Trondheim. A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid harmadszor nyerte meg az Európai Szuperkupát, miután hosszabbítás után 3:2-re legyőzte az Európa Ligában címvédő Sevillát.

Trondheim. A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid harmadszor nyerte meg az Európai Szuperkupát, miután hosszabbítás után 3:2-re legyőzte az Európa Ligában címvédő Sevillát. Az andalúz futballcsapat zsinórban harmadszor bukta el a Szuperkupa döntőjét.

A találkozó tapogatózó játékkal indult, a madridi együttes volt aktívabb támadásban. Marco Asensio hatalmas góljával előnybe került, ám a legutóbbi két kiírásban vesztes EL-győztes Franco Vázquez találatával és Jevgen Konopljanka büntetőjével megfordította a találkozót. Konopljanka büntetője előtt az egykori Sevilla-játékos, Sergio Ramos valószínűleg nem szabálytalankodott, a bíró megette a sevillai műesést. A rendes játékidő ráadásában nagyon nyomott a Real Madrid, és csakúgy, mint a két évvel ezelőtti BL-döntőben, ezúttal is Sergio Ramos egyenlített: teljesen egyedül hagyták, nem volt nehéz az üres kapuba bólintania. A hosszabbítás 119. percében, amikor már emberelőnyben játszott a Real, Dani Carvajal szerezte a győztes gólt. A jobbhátvéd káprázatos szóló végén volt eredményes.

„Sergio Ramos a csapatkapitányunk, fontos játékosunk, aki mindig a trófea felé húzza a fiúkat” – mondta kulcsembere egyenlítő gólja kapcsán Zinedine Zidane, a Real vezetőedzője, aki hozzátette, a középhátvéd egyszer sem hibázott, és mindig a megfelelő helyen bukkant fel a pályán. „Ha valamiről álmodozol, akkor az utolsó pillanatig harcolni kell érte. Csak így van jutalma az igyekezetnek, kollektív munkával értük el a sikert” – fűzte hozzá Sergio Ramos. Carvajal szerint a második félidő nagy részében nem tartottak lépést az ellenféllel. „De a Real soha nem adja fel, a félidő ráadásában szerzett egyenlítés volt a meghatározó a győzelem szempontjából” – mondta a sorsdöntő gól szerzője.

Jorge Sampaoli, a Sevilla vezetőedzője büszke volt védenceire. „Az első húsz percben a Real nagyon gólra törően játszott, de aztán mi vettük át a játék irányítását. Szünet után sok helyzetet dolgoztunk ki” – mondta Sampaoli.

Zinedine Zidane ötödikként került azok közé, akik játékosként és edzőként megnyerték az Európai Szuperkupát. Előtte Carlo Ancelotti, Diego Simeone, Pep Guardiola és Luis Enrique volt képes erre a bravúrra.

Noha ezúttal nem játszottak, de a háromszoros aranylabdás Ronaldo és honfitársa, Pepe lettek az első játékosok, akik a BL és az Eb mellett az Európai Szuperkupát is megnyerték ugyanabban az évben. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?