A nyolcadik hely is reális lehetett volna

ÚJ SZÓ-ÉRTÉKELÉSElkerülte az osztályozót és a 11. helyen végzett a II. labdarúgóliga 2013/2014-es szezonjában a somorjai csapat, mégsem lehetnek igazán elégedettek a Csallóközben. „Annak természetesen örülünk, hogy nem végeztünk utolsóként, de jobb helyezésre számítottunk.

ÚJ SZÓ-ÉRTÉKELÉS

Elkerülte az osztályozót és a 11. helyen végzett a II. labdarúgóliga 2013/2014-es szezonjában a somorjai csapat, mégsem lehetnek igazán elégedettek a Csallóközben. „Annak természetesen örülünk, hogy nem végeztünk utolsóként, de jobb helyezésre számítottunk. A realitás azonban mást mutatott, a játékosok nem nyújtottak olyan teljesítményt, amit elvártunk volna tőlük” – mondta lapunknak Peter Bláha, az ŠTK elnöke.

Reményteljes kezdet

Pedig a somorjaiak második II. ligás szezonja nagyon jól indult, az első hat fordulóban veretlenek maradtak, s két mérkőzésen, a Dubnicának és az FK Pohronienak 4–4 gólt is tudtak rúgni, ami az előző idényben abszolút újoncként egyszer sem sikerült nekik. Ezután viszont elmaradtak a jó eredmények, és a klubvezetés a 14. forduló után Libor Fašiang vezetőedző leváltása mellett döntött. A hátralevő őszi fordulókban az addigi asszisztens, Medgyes József – Vojtech Varadinnal együtt – irányította a gárdát, majd tavasszal az új tréner, Miroslav Hýll mellett is végig ott volt a szakmai stábban.

Túl nagy volt a nyomás

„Helyezésünk nem tükrözi a játékoskeret minőségét. Meggyőződésem, hogy csapatunk többre volt hivatott, szerintem a 7–8. hely körül mozoghattunk volna” – nyilatkozta az Új Szónak Medgyes. Az őszi nyolcadik hely után azonban a folytatásban a somorjaiakkal egy súlycsoportban levő gárdák ellen is (pl. Šaľa 1:2, Liptovský Mikuláš 1:3, FK Pohronie 2:3) becsúsztak vereségek, így az ŠTK egyre lejjebb került a táblázaton. „Az utóbbi fél évben csak 1-2 jó meccset játszottunk. A gond ott lehetett, hogy a fiúk fejben is elfáradtak, egyre nagyobb nyomás alatt kellett focizniuk. Ráadásul az osztályozó veszélye miatt nem tudtunk annyi lehetőséget biztosítani saját nevelésű fiataljainknak, mint szerettünk volna. Ha nem csak az utolsó fordulóban vívtuk ki volna a bentmaradást, Stifter, Csölle vagy Mezzei is többet játszhatott volna. Egyedül a kis Pinte Attilát tudtuk rendesen beépíteni a csapatba, aki nem ijedt meg a felelősségtől. Mást nem is nagyon lehet kiemelni, mert az őszi legjobbjaink is beleszürkültek a mezőnybe” – értékelt Medgyes.

A fiatal tréner, aki a napokban sikeresen befejezte tanulmányait a Komenský Egyetem Testnevelési Karán, csak nehezen tudott megnevezni olyan találkozókat, ahol igazán elégedett volt a somorjaiakkal. „Az utolsó fordulóban, a nagyszombati B csapat ellen (4:1) jött ki a legjobban a lépés. Emellett talán csak a rimaszombatiak elleni első félidőt lehetne megemlíteni.”

A fiataloké a jövő

A klubelnök Peter Bláha sem az A csapat bentmaradását nevezte meg, amikor a szezon legpozitívabb élményéről kérdeztük. „A legnagyobb öröm, hogy sikerült teljesítenünk bizonyos feltételeket, és négy utánpótláscsapatunk, az U15-ös, U14-es, U13-as és U12-es gárda az I .ligában szerepelhet a következő idényben – mondta Bláha. – A felnőtteknél is bizalmat szavazunk a fiataloknak. Több tapasztalt játékosunktól (pl. Jamroškovič, Marušin, Fulmek, Vaško, Fűzik – a szerk. megj.) elbúcsúztunk, Michal Salenka vezetőedző saját nevelésű focistákkal tölti fel a keretet, amiben Medgyes József is segítségére lesz, aki összekötő kapocsként fog működni az A csapat és az ifik között.”

A somorjaiak a héten kezdték meg az alapozást, első előkészületi meccsüket július 2-án játsszák a Myjava ellen. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?