A nyitrai bírók tornaelsősége

<p>Galánta. Egykori jó képességű labdarúgókkal teletűzdelve a nyitraiak nyerték a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség játékvezetőknek kiírt teremfocitornáját. Vereség nélkül végeztek az élen. A tavalyi aranyérmes trencsénieknek nem sikerült megvédeniük címüket.</p>

ÁBEL GÁBOR

A tornagyőztestől mindössze a komáromi és a galántai bíróválogatott lopott el egy-egy pontot, játékosai a többi meccsükről sorra nyertesként vonultak az öltözőbe. A döntő izgalmas és fordulatos összecsapást hozott, melynek során a nyitraiak a csoportmérkőzéshez hasonlóan másodszor is nyertek a nagyszombatiak ellen, ezúttal rendkívül magabiztoson, 4:1-re.

Külön elismerés illeti a lévai legénységet, amely az utolsó, sorsdöntő csoportmérkőzésén meglepetésre 2:0 megverte a trencsénieket, és ezzel meghiúsította elődöntőbe jutásukat. Az eredménynek értelemszerűen a riválisok – a Topoľčany és a Prievidza – örültek a legjobban, hiszen ők játszhattak tovább az első helyért.

„Tizenhat évet lehúztam játékvezetőként, egészen a IV. ligáig jutottam. Kellemes és egyben furcsa érzés volt újra a kapuban állni, hiszen régóta nem védtem már tétmeccsen. Annak viszont külön örülök, hogy a végső győzelemre esélyesnek kikiáltott trencséniekkel szemben bizonyíthattam, és hálóm érintetlen maradt” – jegyezte meg a torna legidősebb játékosa, a lévaiak kapuját védő negyvenhét éves Simon Zsolt, aki tavalytól mérkőzésellenőrként tevékenykedik.

Érdekesség, hogy a nívós seregszemlén a legtöbb gólt a privigyeiek (16), a legkevesebbet pedig a komáromiak és a vágbeszterceiek (1-1) rúgták. Ezzel szemben a labda a legkevesebbszer a nyitraiak (3), a legtöbbször pedig a dunaszerdahelyiek (10) hálójában táncolt.

„Több mint kétszázan kísérték figyelemmel a mérkőzéssorozatot. A mi csoportunk erősebb volt a másiknál, ám játékosaink így is kiválóan helytálltak, végül hetedikek lettek. Nálunk negyven éven felüliek is pályára léptek, míg az elődöntőbe jutott csapatok zömét huszonévesek alkották. Az utóbbiak bizony erőnlétben felülmúlták társaikat. Megtisztelő, hogy a komáromiakon és a dunaszerdahelyieken kívül valamennyi területi szövetség elnöke eljött a teremtornára” – nyilatkozta lapunknak Kiss Ervin, a házigazda szerepét betöltő Galántai Területi Labdarúgó-szövetség elnöke.

„A játékvezetők bebizonyították, hogy a labdával is igen jól bánnak. Annyi biztos, hogy a nézőtéren senki sem unatkozott, mivel a pályán igazi küzdelem zajlott, a fiúk minden labdáért elszántan harcoltak. A galántai szervezők igen magasra tették a mércét, profi módon tették a dolgukat” – dicsérte a szervezőket Ladislav Gádoši, a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség elnöke.

A sípmesterek összecsapásának következő állomása jövőre Nyitra lesz.

Galántai tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?