A nagyobb kép

BŐD TITANILLAMessi egy bunkó, ignoráns állat! – háborgott az internet népe a videó láttán, amelyben Lionel Messi az argentin–bosnyák meccs előtt pillantásra sem méltatta a neki kezét nyújtó kisfiút a játékoskijáróban.Raul Meireles bemutatott a bírónak!

BŐD TITANILLA

Messi egy bunkó, ignoráns állat! – háborgott az internet népe a videó láttán, amelyben Lionel Messi az argentin–bosnyák meccs előtt pillantásra sem méltatta a neki kezét nyújtó kisfiút a játékoskijáróban.

Raul Meireles bemutatott a bírónak! – jött a következő kép, melyen a portugál játékos a neki háttal álló játékvezető mögött nyújtja ki mindkét kezén az ujját.

Mind a két jelenet háromszor körbeszáguldotta a világot, a trollok kiélhették vágyaikat, az utálkozók fröcsöghettek.

Nem minden igaz, ami a Facebookon szembejön, de ugyan ki kételkedne a milliárdok által látott tévéközvetítések kiragadott jeleneteinek valóságtartalmában?

Pedig mindig van egy nagyobb kép.

Nem mintha Messi nem lehetne ignoráns, vagy Raul Meirelesnek nem pattanhattak volna el az idegei. De egyik játékosnak sem ilyen a híre, és az első, felháborító tartalmú információk után néhány órával ez be is igazolódott. A „vágatlan felvétel” tanúsága szerint Messi ugyan tényleg elment a neki a kezét nyújtó kisfiú mellett, azért, hogy először a játékvezetőkkel rázzon kezet, majd miután minden bírót üdvözölt, visszament a gyerekekhez, és a sorban az első helyen állónak megszorította a kezét. (Az már a híressé vált csalódott kisfiú pechje, hogy az első sikertelen próbálkozás után elsomfordált onnan, így egy másik, büszkén feszítő kissrácé lett a dicsőség.)

Raul Meireles pedig nem a két középső ujját mutatta a bírónak, hanem Pepe kiállítása után magyarázta társainak, hogyan változik meg a csapat szerkezete, ki hova álljon – mindez egyértelműen lejön a hosszabb felvételből, ahogy az is látszik, hogy a portugál középpályásnak a mutatóujja van kinyújtva.

A „nagyobb kép” persze általában nem járja be ugyanazt az utat, mint az első bulvárhír, a rengeteg információ között nehéz szelektálni, mindenki talál olyat, ami alátámasztja az elméleteit, virágozhatnak a sztereotípiák. Sokan megmaradnak abban a hitben, hogy Messi és Raul Meireles is egy tapló.

Pedig a tapló, mint az köztudott, csakis Pepe. Ezt nem csak az internet népe mondja, hiszen mindenki tudja, hogy folyton kiállítják. Ha beírjuk a nevét egy internetes keresőbe, rögtön az ugrik ki automatikus keresési lehetőségként, hogy „Pepe piros lap”, meg „Pepe kiállítva”.

Apropó, tudják, hány piros lapot kapott Pepe eddig a válogatottban?

A mostani volt az első.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?