A nagyabonyiaké lett az I. RiFo-kupa

Dunaszerdahely/Nagyabony. A RiFo-kupa zárónapján a nagyabonyiak kiütéses győzelemmel nyomatékosították elsőségüket, 15:2 arányban fektették két vállra a nyárasdiakat.

Dunaszerdahely/Nagyabony. A RiFo-kupa zárónapján a nagyabonyiak kiütéses győzelemmel nyomatékosították elsőségüket, 15:2 arányban fektették két vállra a nyárasdiakat. Idén Dunaszerdahelyen első alkalommal rendeztek téli kispályás tornát a csallóközi ificsapatoknak.

Földes Richárd, a RiFo-kupa ötletgazdája, a csallóköznádasdi székhelyű RiFo Kft. ügyvezetője azzal a szándékkal indította be az erőpróbát, hogy az a téli holt idényben zajló felkészülési időszakban jó talajú pályán játéklehetőséget biztosítson a résztvevőknek. A területi ifibajnokság (U19) VI. ligájában szereplő csapatok közül a nagyabonyiak, a nagyudvarnokiak, a gelleiek, a pozsonyeperjesiek, a nyárasdiak és a felsőpatonyiak éltek az alkalommal, s a vásártéri műfüves futballpályán öt vasárnap körmérkőzéses rendszerben mérték össze tudásukat. A Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség a játékvezetőket, a RiFo Kft. pedig a pályabérlet mellett a díjakat biztosította.

A tornaelső nagyabonyiak veretlenül vették az akadályokat. Jávorka Attila védencei remekül kezdték a 2017-es évet, előbb a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegét, a terembajnoki címet gyűjtötték be, majd a RiFo-kupa is a NAFC alakulatának a birtokába került. A seregszemle legjobb góllövőjének 16 találattal a nagyabonyiak mesterlövésze, Oláh János bizonyult.

„A téli holt idényben van mivel büszkélkednünk. Azonban akkor lennénk a legboldogabbak, ha júniusban a területi bajnokság VI. ligájában is az élen végeznénk. A tabella második lépcsőfokán telelünk, négy ponttal előznek meg bennünket a listavezető csiliznyáradiak. Nagy kár a sereghajtó felsőpatonyiaktól elszenvedett 0:1-s idegenbeli vereségért. Védenceim lebecsülték őket. A csiliznyáradiaktól is kikaptunk, de ők az idényzárón nálunk lépnek pályára, visszavághatunk a vereségért. Addig viszont még sok minden megtörténhet… Ahogy azt a RiFo-kupa mérkőzései is igazolták, felkészülten, jó hangulatban várjuk a szombaton esedékes tavaszi nyitányt” – értékelte csapata őszi helytállását, téli kupasikereit, latolgatta bajnoki esélyeit a nagyabonyiak trénere.

A szervezők az együtteseket a torna befejeztével serleggel, oklevéllel és focilabdával, a rendezvény legjobb góllövőjét pedig különdíjjal jutalmazták.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?