A ligaelnök Ronaldo távozása után sem aggódik a bajnokság leértékelődésétől

Cristiano Ronaldo
Madrid |

Javier Tebas, a spanyol labdarúgóliga vezetője nem tart a bajnokság leértékelődésétől Cristiano Ronaldo távozása után.

Bár a spanyol bajnokság (La Liga) "szegényebb lett" a portugál Cristiano Ronaldo távozásával - az ötszörös aranylabdás kedden szerződött a Real Madridból a Juventushoz -, Tebas a Marca című lapnak kifejtette: az elmúlt években elvégzett munkájuknak köszönhetően a játékosmozgások már nem fejtenek ki olyan nagy hatást a liga egészére, mint korábban.
   

"Akkor tíz hasonló esetből kilencnél aggódnom kellett, most tízből négynél, ami nem ugyanaz" - mondta a ligaelnök. Hozzátette: sok munkájuk van abban, hogy ne függjenek döntően az átigazolási piactól, még akkor sem, ha egy ilyen nagyságrendű futballista távozik.
   

"A La Liga a játékosok neve fölött áll, miként a Real Madrid is értékesebb Cristiano Ronaldónál" - hangsúlyozta.
   

A La Liga a második legértékesebb európai labdarúgó-bajnokság, az angol mögött és a német előtt. A spanyolok egy hónappal ezelőtt, 2022-ig szóló, 3,4 milliárd eurós szerződést kötöttek a közvetítési jogokról, ami 15 százalékkal több, mint ami a korábbi megállapodásban szerepel. Ennél jobb feltételekkel csak a Premier League (4,46 milliárd euró) adta el a közvetítési jogait. Pedig Tebas szerint nem ott játszanak a legjobb játékosok és nem ott vannak a legjobb klubok. "A műsorszolgáltatási piac nem így működik" - mondta a ligaelnök. Kiemelte: a tárgyalások során senkitől nem hallotta, hogy Ronaldo vagy - a Barcelonában játszó - Lionel Messi nélkül gyengébb ajánlatot adna. "Őket a bajnokság érdekelte. Cristiano távozik, más játékosok meg jönnek, de ettől még nem kell újra tárgyalni a szerződéseket" - nyilatkozta.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?