A Kaposvár legyőzte a Honvédot

A Paks az utolsó percekben lőtt két góllal mentett pontot a Győr otthonában a labdarúgó Soproni Liga 11. fordulójában. Parádézott a címvédő Debrecen, amely három ponttal és 4:0-ás diadallal távozott a REAC otthonából. A listavezető Honvéd hazai pályán kapott ki a Kaposvártól.

Milinte (jobbra) bravúrjai is kellettek a váratlan kaposvári diadalhoznb1.hu-felvételAz első félidőben végig a házigazda ETO uralta a játékot, a helyzetei közül egyet kihasznált, Bajzát lövésénél pedig a felső léc mentette meg a paksi kaput az újabb góltól. Szünet után gyorsan egyenlített a Paks, majd az addig kicsit kényelmes Győr rátett egy lapáttal, s könnyedén szerzett kétgólos vezetést. A vendégek azonban nem adták fel, a hajrában előbb büntetőből szépítettek, majd egy óriási védelmi hiba után egyenlítettek.

Rákospalotán erősebben kezdett ellenfelénél a Debrecen, de mezőnyfölényét csak a félidő hajrájában váltotta gólra. Fordulás után az emberhátrányba került REAC gyorsan összeroppant. Kétszer is vezetett a Tatabánya a vendég Siófok ellen, de védelme ezúttal is átjáróház volt, s ezt a Balaton-partiak ki is használták. ĺgy tehát nem történt meg a nagy áttörés, amelyet Borbély László erre a meccsre ígért...

A bajnokság kezdete előtt sokan titkos esélyesként tartották számon a rengeteg légióssal megerősített Zalaegerszeget, az eltelt 11 forduló után azonban nyugodtan kijelenthetjük, hogy Petrovics csapata talán még a dobogóra sem kerül. A Nyíregyháza elleni bajnoki jól példa arra, hogy a ZTE esélyeit kissé eltúlozták a szakértők. A vendég zalaiak végig bunkerfocit játszottak, csak kontrákból veszélyeztettek, igaz, ezekből többször gólt szerezhettek volna, de végül csak egyszer találtak a hálóba. Ennél a gólnál a nézők egy egészen hajmeresztő kapusbakit láthattak: Lazareanu a 2. percben egy, a felezővonal közeléből történt beívelés után már azon gondolkozott, kinek dobja ki a labdát, csakhogy az átcsúszott a kezei között, és a kapuban kötött ki. A egerszegiek védekező taktikája 70 percig megállta a helyét, de akkor a szabolcsiak nagy igyekezete és akarása gyümölcsözőnek bizonyult, s fordítottak.

Nagy lendülettel kezdett a listavezető Honvéd a Kaposvár ellen, de a rohamok hamar alábbhagytak. A hajrában a vendégek gólt szereztek, s ezzel mindhárom pontot elvitték.

Sopronban mindkét csapat új edzővel várta az összecsapást: a hazaiaknál a Détári Lajost váltó Vincenzo Cosco, a vendég DVTK-nál pedig a Pajkos Jánost követő Vágó Attila ült a kispadon. A Diósgyőr első komolyabb akciójából vezetést szerzett, majd a hajrában beszorult, s végül a vendégek meg tudták őrizni minimális előnyüket.

A Fehérvár–Újpest meccs első játékrészében mindkét oldalon akadtak helyzetek, de amíg a házigazdák ezek közül egyet ki tudtak használni, addig a vendégek eredménytelenek maradtak. Szünet után a csereként beállt Kovács Zoltán egyenlített, s ez felpörgette a lila-fehéreket, akik sorra dolgozták ki a helyzeteket. A nagyobb aktivitásnak meg is lett az eredménye. (o-o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?