A GYŐZTESEK MONDTÁK

Az osztrák STEPHAN EBERHARTER utolsó olimpiáján megnyerte élete első ötkarikás aranyérmét: „Reggel nagyon álmosan ébredtem, de hihetetlenül lazának éreztem magam. Tudtam, ez az utolsó lehetőség, hogy beteljesüljön a nagy álmom, az olimpiai arany megszerzése.

Az osztrák STEPHAN EBERHARTER utolsó olimpiáján megnyerte élete első ötkarikás aranyérmét: „Reggel nagyon álmosan ébredtem, de hihetetlenül lazának éreztem magam. Tudtam, ez az utolsó lehetőség, hogy beteljesüljön a nagy álmom, az olimpiai arany megszerzése. Mindenki azt várta tőlem, hogy a sérült Hermann Maier helyett én szállítsam a kimagasló eredményeket. Azt hiszem, nem okoztam csalódást.” A 32 éves síző Salt Lake Cityben az óriásműlesiklás első helye mellett szuper-óriásműlesiklásban a 2., lesiklásban a 3. lett. Pályafutása során összesen négy olimpiai érmet gyűjtött, mivel Naganóban óriásműlesiklásban a dobogó második fokára állhatott fel.A németek napra pontosan 22 éve nyertek utoljára aranyérmet sífutásban a téli ötkarikás játékokon. Lake Placidben az egykori NDK női váltója bizonyult a legjobbnak, s ezúttal is a gyengébbik nem stafétája volt verhetetlen. A győzelemhez Barbara Petzold, az 1980-ban diadalmaskodó csapat befutó embere gratulált elsőként. „Olimpiai bajnokok vagyunk!” – kiabált boldogan a siker után MANUELA HENKEL, aki a család harmadik aranyérmét gyűjtötte be, mivel testvére, Andrea sílövészetben kétszer végzett az élen. – „Tudtam, hogy az élre kell állnom, mert akkor az ember szárnyakat kap, és nem érzi, hogy elnehezülnek a lábai.” Csapattársa, VIOLA BAUER így nyilatkozott: „Ez egy hatalmas diadal! Éreztem, hogy megszerezhetjük az első helyet.”A női curling olimpiai döntőjében a 35 éves RHONA MARTIN utolsó lökése döntött Nagy-Britannia javára a svájciak ellen. Sikerük értékét növeli, hogy a négy között a címvédő kanadaiakat is legyőzték. „Lehet, hogy úgy tűnt, nyugodt voltam” – mondta a skóciai Glasgow-ban élő Martin. – „Remegett a gyomrom. Csodálatos dolog a győzelem, el sem hiszem, hogy sikerült.”A 17 éves amerikai SARAH HUGHES alig akarta elhinni, hogy ő nyerte az aranyérmet a női műkorcsolyázók versenyében: „Csodálatos dolog, mintha még mindig álmodnék. Rendkívül ideges voltam a verseny alatt, fogalmam sem volt, mi vár rám. Nem tudtam, hogyan fogják értékelni a bírák a kűrömet, mert csak utánam következtek a legjobbak. A közönség egyszerűen fantasztikus volt, a buzdításuktól még a zenét sem hallottam” – mesélte Hughes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?