A Deporé a Király Kupa

Madrid. Ünneprontónak bizonyult a Deportivo La Coruna labdarúgócsapata. A Real Madrid alakulásának századik évfordulóján, a Bernabeu-stadionban 90 000 néző előtt az esélytelenebbnek tartott Deportivo 2:1-re győzött, s ezzel másodszorra hódította el a spanyol Király-kupát.

Madrid. Ünneprontónak bizonyult a Deportivo La Coruna labdarúgócsapata. A Real Madrid alakulásának századik évfordulóján, a Bernabeu-stadionban 90 000 néző előtt az esélytelenebbnek tartott Deportivo 2:1-re győzött, s ezzel másodszorra hódította el a spanyol Király-kupát.

Real Madrid – Deportivo La Coruna 1-2 (0-2). Góllövők: Raúl (58.) illetve Sergio (6.), Tristan (38.). Nem tartott sokáig a madridi ünnep, hiszen Sergio már a hatodik percben ellőtte César lábai között a labdát, elcsendesítve a Real-szurkolókat. Öt perc múlva egyenlíthetett volna a királyi csapat, ám Zidane fejese után a lécen csattant a labda. A közönség igazi kupacsapát láthatott, a játékosok meglehetősen felfokozott idegállapotban futballoztak, s gyakran nem kímélték egymást, ám Gonzales játékvezető jó ütemben kiosztva néhány sárga lapot még időben megfékezte az indulatokat. A 38. percben növelte előnyét a Depor: Victor átadásából Diego Tristan hat méterről, jobbal – ismét César lábai között – a kap- közepébe gurított. A Madridot olyannyira sokkolta az újabb kapott gól, hogy a félidő végén és a második játékrész elején egy újabb góllal akár el is dönthették volna a kupa sorsát a la corunaiak, de Pavon lövését kivédte César, Fran pedig a kapufát találta el. A Real, ahogy az első félidőben is, sokkal többet birtokolta a labdát, de nem tudott közel férkőzni Molina kapujához. Ám a világ egyik legjobb csapatának nem feltétlenül kellenek helyzetek ahhoz, hogy gólt szerezzen. Az 58. percben Morientes átadása után Raúl szépített váratlanul.Ezután természetesen egy fokozattal még feljebb kapcsolt a Madrid, ám a erejükkel lassacskán elkészülő Depor-játékosok hősiesen rombolták a madridi támadásokat, és ki is húzták a mérkőzés végéig újabb kapott gól nélkül. A rendkívül szervezetten játszó Deportivo megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, győzelmükkel a galíciaiak 1995 után másodszor hódították el a spanyol Király Kupát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?