„A becsületéért küzd az FTC!”

Budapest. Nem kétséges: a presztízs, de f#ként az elúszott aranyálmok miatt alaposan megviselte a ferencvárosi labdarúgókat az újpesti vereség (2:3). Matematikailag ugyan van még esélyük a zöld–fehéreknek a bajnoki címre...

Reálisan azonban nem igazán bíznak a címvédésben az Üllői úton, mivel a második helyen álló MTK éppen leendő edzője (Egervári Sándor) csapatához, a Dunaferrhez utazik, majd a zárófordulóban az Újpestet fogadja, míg az éllovas Zalaegerszeg a Fradi elleni rangadó után a Videoton otthonában, a székesfehérvári Sóstói-stadionban ünnepelhet.

A ZTE futballistái már a Fradi elleni, ma délutáni meccsen örvendezhetnek, ám ehhez lesz egy-két szavuk a ferencvárosiaknak is. Szűcs Lajos, a Ferencváros kapusa: „Nem lesz könnyű, és nem csak a Megyeri úti vereség miatt. Számomra a legfájóbb, hogy Újpesten nem tettünk meg mindent a győzelemért, pedig tudtuk jól, hogy csak a három pont begyűjtésével maradhatunk versenyben az aranyéremért. Egy félidőnyi előnyt adtunk a liláknak, márpedig egy bajnoki címért hajtó együttesnek ilyen hibát nem szabad elkövetnie, s egyszerűen illik megszakadnia a sikerért. Szurkolótáborunkat ugyan kárpótolni nem tudjuk az újpesti vereségért, de kiengesztelni talán igen. Azaz, a ZTE ellen a becsületünkért és a drukkereinkért kell küzdenünk, ünneprontók szeretnénk lenni Zalaegerszegen!”

Szeiler József, az FTC ügyvezető igazgatója a következőket nyilatkozta lapunknak: „Egy végtelenül elszánt csapat lép majd pályára a zalaegerszegi stadionban, sajnos, a szombati kisiklást követ#en már mások kezében van a sorsunk. Szili és Horváth egészen biztos nem játszhat...”

A Dunaferr elleni sikerével (3:1) nagy lépést tett a ZTE a klub történetének első futballbajnoki címe felé. A pazar szereplést fényesen bizonyítja, hogy a zalaegerszegiek fennállásuk során még sohasem álltak a bajnoki dobogón, most pedig fél lábbal annak legfelsőbb fokán egyensúlyoznak. Szerda délután pedig fel is ugorhatnak rá, amihez nem kell más, mint a rivális Ferencváros legyőzése, ami persze nem lesz egyszerű feladat, mivel a zöldek is kizárólag a három ponttal maradhatnak versenyben még a második helyért is.

Természetesen Zalaegerszegen és szerte a megyében óriási az érdeklődés a találkozó iránt, jegyhez jutni már szinte lehetetlenség. Készül a rendőrség is, régen tapasztalt tömeget várnak ugyanis a zalai sporttelepre. Bozsik Péter, a ZTE negyvenéves vezetőedzője pedig egy izgalmas mérkőzésre számít: „Amikor két hete az MTK-t idegenben 4:2-re legyőztük, a szaksajtó az év meccsének kiáltotta ki azt a 90 percet; szombaton, a Dunaferr elleni fellépésünket a másodiknak tituláltam, a Fradi ellen pedig következik a harmadik, ám erősen remélem, nem lesz negyedik is. Két hete végignéztem az olasz bajnokság zárófordulójában a Lazio–Internazionale meccset, amelyen a rómaiak felszabadultabban futballoztak, míg az Intert szemmel láthatóan nyomasztotta a tét, elvégre győzelmük esetén övék az aranyérem, s az utóbbiak ki is kaptak 4:2-re. Azóta az öltözőben nem győzöm hangsúlyozni a fiúknak, hogy úgy játsszanak, mint a grundon, ellenkező esetben beremegnek, s azt sem tudják majd megcsinálni, amire máskor becsukott szemmel is képesek. Azt kértem t#lük, hogy a Fradi ellen is élvezzék a futballt, de felel#sséggel. Ha így lesz, ünnepelhetünk, de addig nem engedjük kiénekelni a sajtot a szánkból...”

INNEN FOLYTATJÁK

FELSŐHÁZ

1. ZTE 36 21 7 8 74:44 70

2. MTK 36 21 4 11 60:40 67

3. FTC 36 20 5 11 63:38 65

4. Dunaferr 36 16 8 12 66:44 56

5. Videoton 36 13 10 13 49:52 49

6. Újpest 36 13 8 15 63:63 47

ALSÓHÁZ

7. Sopron 36 10 13 13 53:57 43

8. Debrecen 36 8 17 11 43:51 41

9. Győr 36 9 14 13 48:60 41

10. Kispest 36 10 11 15 46:67 41

11. Haladás 36 8 4 14 44:65 38

12. Vasas 36 6 11 19 48:74 29

A MAI MŰSOR – 17.00: ZTE–FTC (élőben közvetíti a SPORT1), Dunaferr–MTK, Videoton–Újpest; 19.00: Kispest–Debrecen (élőben közvetíti az m2), Győr–Sopron, Vasas–Haladás. (ORIGO, zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?