80 perc dráma után kiestek a magyarok

<p>A magyar válogatott hihetetlen izgalmak, kétszeri hosszabbítás után 33:31-re kikapott Brazíliától a szerbiai női kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében. A brazilok először jutottak a négy közé a vb-k történetében.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Mikor tanultak meg a brazilok kézilabdázni? – kérdezték a magyar szurkolók a meccs előtt. Dél-Amerikában már 1999 óta gyakorlatilag egyeduralkodók (csak egyszer nyertek ellenük a pánamerikai bajnokság döntőjében az argentinok), de hogy világszinten is egyre komolyabb tényezőt jelentsenek, abban komoly szerepet játszott, hogy 2011-ben Brazíliában rendezték a női vb-t. A házigazda az 5. helyen zárt (ezt megelőzően csak egyszer voltak nyolc között a vb-n a brazilok, 2005-ben a hetedikek lettek), a tavalyi olimpián pedig hatodikok lettek. Remekül szerepelnek a szerbiai vb-n is, pontveszteség nélkül nyerték meg a csoportjukat.

A magyar válogatott a legutóbbi hat meccséből csak egyet nyert meg tegnapi ellenfelük ellen, s most is a dél-amerikaiak kezdtek jobban: az első magyar gólra öttel feleltek, s el is húztak. Hajdu János időt kért, de ez sem hozott azonnal eredményt. A magyarok a 10. percben találtak be másodszor, Szucsánszki módosította 2:5-re az eredményt. A magyarok emberelőnyben 7:2-ről feljöttek 5:7-re, utána azonban a kettős magyar emberelőny 1:1-gyel végződött. Egy újabb brazil emberhátrány során a magyarok fel tudtak jönni 8:9-re, s a végén néhány pimasz labda(vissza)szerzésnek köszönhetően a szünetben is csak egy gól volt a brazilok előnye – 11:12.

A második félidőben először a 37. percben volt egyenlő az állás: 13:16-ról lett 16:16, nem egészen három perc leforgása alatt. A 40. percben 18:17-nél vezettek először a magyarok, aztán volt 20:18 és 22:20 is a magyar előny, de az utolsó tíz perc megint egálról, 22:22-ről indult. Kovacsics találata és Görbicz hetese után 24:22-re vezettek a magyarok, a brazilok kapitánya hét perccel a lefújás előtt időt kért. Nascimento betalált, a másik oldalon Tomori volt eredményes, de egy lerohanást követően a brazilok egyenlítettek – 25:25. Hatvan perc után végül 26:26 volt az eredmény, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás első öt percében a rengeteg helyzetből csak egyetlen gól született – azt a magyarok dobták. A hosszabbítás második félidejének első percében a brazilok is betaláltak, Nascimento egyenlített. A friss Zácsik harcolt ki egy hetest, amit Görbicz értékesített – 28:27 a magyarok javára. Három perccel hosszabbítás vége előtt Szekerest kiállították, de a brazilok helyzetét Herr kivédte. Egy lerohanást követően azonban Cavalero így is egyenlített, s egy magyar fegyelmezetlenség után Nascimento góljával a brazilok átvették a vezetést (hosszú idő után most először). Tomori egyenlített, újabb öt perc hosszabbítás következett.

Szucsánszki kiállítása miatt a magyarok emberhátrányban kezdték a második hosszabbítást, a bombaformában játszó Nascimento pedig újabb gólt szerzett. Amorim rácsapott Herr kezére, kiállították, de a magyarok nem használták ki az első emberelőnyös ziccerüket. Cavalerót is kiküldték, a magyarok fél percen át kettős emberelőnyben játszhattak. Cifra egyenlített. Egyre fáradtabbak voltak a csapatok, de a második hosszabbítás második félidejében Nascimento hetesével újra vezettek a brazilok. Ezután újabb brazil találat következett, a vége 31:33 lett, a brazil válogatott története során először bejutott a legjobb négy közé a világbajnokságon. (t-bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?