12 gólos német–lengyel háború

További öt csapattal bővült a labdarúgó BL-nyolcaddöntő-sök listája. Csatlakozott a Real Madrid, a Juventus, a Leverkusen, a Monaco és a Leicester.

További öt csapattal bővült a labdarúgó BL-nyolcaddöntő-sök listája. Csatlakozott a Real Madrid, a Juventus, a Leverkusen, a Monaco és a Leicester. Öt topligás klub…

A Real hozta idei formáját

A Real Madrid számára létszükséglet volt a győzelem Lisszabonban, annak elmaradása esetén biztos lett volna, hogy a blancók csak a csoport második helyén végeznek (a Dortmund–Legia egyesélyesnek tűnt). A Real hozta idei formáját, nem túl látványos meccsen, nem túl látványos játékkal verte a Sportingot 2:1-re. A találkozó megint Cristiano Ronaldóról szólt, aki visszatért kezdeti sikerei helyszínére: a portugál egy 2003-as Sporting– Manchester United barátságos meccsen indult el a szupersztárrá válás felé vezető úton. Most egy gólpasszra futotta tőle, a Real csoportgyőzelemhez fűződő esélyeit pedig Benzema fejes gólja jelentette a 87. percben. Az utolsó körben Real– Dortmund, ami valójában már nyolcaddöntőnek számít. Nem mindegy, ki lesz a csoportelső.

Helyzet nélküli Juve-siker

A Juventusnak is idegenbeli győzelem kellett a biztos továbbjutáshoz, és erre az olaszok (a Realhoz hasonlóan) nagy esélyt kaptak azzal, hogy a bíró már az első félidőben kiállított egy sevillai focistát (Franco Vázquez). Ez és az első félidő hajrájában megítélt olasz tizenegyes (szöglet utáni lerántásért…) felpaprikázta a kedélyeket, gyilkos második félidőt láthattunk. A Juventus emberelőnyben is gyengén futballozott, lényegében helyzet nélkül sikerült 3:1-re megnyernie ezt a meccset két hajrában szerzett góllal. A Sevilla veresége azt jelenti, hogy a spanyolok akár sorozatban a negyedik EL-címüket is behúzhatják a szezon végén, ha a záró fordulóban két góllal kikapnak a Lyontól, ezáltal átsorolódva az Európa Ligába. A Juve hosszú évek után végre ismét csoportelső lehet a Bajnokok Ligájában, ha otthon megveri a Dinamo Zágrábot.

Tottenham: gyér játék

A Bayer Leverkusen odahaza kétgólos, idegenben egygólos előnyt adott el a CSZKA Moszkvával szemben, de az újabb iksz is elég volt a továbbjutáshoz, mivel a Monaco hazai pályán megverte a Tottenhamet. Az angolok igen gyér formát mutattak idén a Bajnokok Ligájában, mindössze négy pontjuk van, s maximum az Európa Liga-folytatásban reménykedhetnek (ha odahaza nem kapnak ki a CSZKA-tól). A helyzet ebben a csoportban vegytiszta: első a Monaco, második a Leverkusen.

Menetelő Leicester

Csodálatos menetelést folytat a legjobbak között a Leicester City is, az angolok határozott játékkal győzték le a Bruges-t, nyolcaddöntősök. Két évvel ezelőtt a Leicester tuti kiesőnek tűnt a Premier League-ben – most pedig szerencsés sorsolással akár egy olyan ellenfelet is kaphat a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, mint a Lyon vagy a Leverkusen. Határ a csillagos ég. Az mondjuk érdekes, hogy a Leicesternek több győzelme van idén a BL-ben (4/5), mint az angol élvonalban (3/12).

Rekordok meccse

Az egészen őrült Borussia Dortmund–Legia Warszawa meccs 8:4-gyel zárult, ez több BL-rekordot is jelent. Legtöbb gól egy meccsen (12). Legtöbb gól egy csapat csoportmeccsein (Legia, 32), ráadásul a Legia–Sporting még „vissza van”. Legtöbb szerzett gól két csapat páros mérkőzésein (Dortmund, 14, 6:0, 8:4). S ejtsünk szót két gólról is: az első Nikolicsé Dortmundban (gratula!), így újra van „magyar gól” a Bajnokok Ligájában! A másik José Izquierdo találata. Érdemes megnézni, ahogy a félpályától elindul, majd a tizenhatosig sprintel, ahol éles szögből (Csikar-szögből) a rövid felsőbe bikázza a labdát. „Kolumbiai” megoldás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?