105 éves a füleki futball

Fülek |

<p>Kétnapos ünnepségsorozattal emlékeznek meg a füleki labdarúgás születésének 105. évfordulójáról. Ma délelőtt (10.00, 12.00) a helyi diákok két korosztályban is összecsapnak az ipolyságiakkal, délután (15.00) pedig a IV. ligás felnőttcsapat Nógrád és Gömör válogatottjával találkozik.</p>

A nap és az ünnepségek fénypontja a Fradi öregfiúk vendégjátéka (17.00) lesz. „Tizenhatan jönnek Ferencvárosból. Köztük lesz Wukovics László, Nyilas Elek, ifj. Albert Flórián – szemezget az e-mailen érkezett névsorból Visnyai Attila füleki klubelnök. – Vannak itt még ismertebb játékosok. Látom a listán a nemesócsai származású Szkukalek Igort is, s ott van Keller József, Shultz Levente és Bánki József is.” Kikkel találják magukat szemben a híres Fradi egykori csillagai? Hát a füleki FTC egykori kiválóságaival. „Gáspár Béla lesz az edzőjük. Valamikor Füleken játszott, de már Besztercebányán él Richard Hamšík. A válogatott Marek Hamšík édesapja is eljön egyet focizni – tájékoztat a jubiláló házigazda klub első embere. – Sorainkban pályára lép Tóth Róbert, Felső Zoltán, Bari Jenő, Ľubomír Šimkovič, Tóth Csaba, Csomor Csaba, Farkas Flórián és még sokan mások.” Vasárnap (10.00) négy csapat részvételével a helyi kezdők játszanak négyes tornát három ellenfelükkel.Ma és holnap tehát nagy ünnepe lesz a focinak Füleken. A sportkrónika arról árulkodik, hogy a város csapata a múlt század nyolcvanas éveinek végén volt a csúcson, amikor a II. szlovák nemzeti ligában, vagyis az akkori Csehszlovákia harmadik vonalában játszott. Jelenleg a közép-szlovákiai IV. liga (ötödik vonal) déli csoportjában futballozik a felnőttek tizenegye, s néhány hete az előkelő második helyen zárta a bajnokságot.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?