Régió

Végeláthatatlan kocsisorok a hídlezárás miatt

Érsekújvár | Ezen a héten megkezdik a Tatárik Emil Strand közelében lévő, a Nyitra folyón átívelő híd javítását, emiatt a kamionok és a teherautók is a városon át közlekednek. Jókora adag türelemre van szükségük a gépkocsivezetőknek, ha át akarnak jutni a járási székhelyen.
Száz Ildikó

2019. július 18. 16:30

A tervek szerint felújítják a strandnál lévő híd útburkolatát, szigetelését, vízelvezető rendszerét és korlátját. Az I/75-ös úton lévő hídon várhatóan decemberig tartanak majd a felújítási munkálatok. A híd mindkét oldalán fényjelzések és betontorlaszok lesznek. A 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsikat már az udvardi körforgalomnál elterelik Bajcs irányába, ahonnan az I/64-es elsőosztályú úton folytathatják az utat Érsekújvárba. A többi jármű terelőútvonala az I/75-ös úton lesz, a lezárt híd előtt a járműveket az 1503-as harmadosztályú Udvardi útra terelik át, az egykori Elektrosvit közelében lévő körforgalom irányába. Érsekújvárban az úgynevezett zöld hullámmal, a városi fénylámpák összehangolásával próbálják gördülékenyebbé tenni a közlekedést, de a város vezetése már régóta sürgeti az elkerülő út mielőbbi megépítését is. Klein Ottokár hangsúlyozta, hogy az Udvardi úton lévő híd felújításakor derülhet ki igazán, milyen súlyos közlekedési problémával küzdenek a járási székhelyen.

Kedden több mint húsz perces volt a várakozási idő, végeláthatatlan kocsisorok kígyóztak a művészeti alapiskola és a munkahivatal előtti főúton. A Nyitra parti lakótelep felől a gépkocsival érkezőknek alig volt esélyük feljutni a Komáromi úton lévő hídra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Pellegrini gyorsan fog reagálni,ha beigazolódik a Jankovskával kapcsolatos gyanú

Kizárt, hogy a Dron szennyezi a levegőt – állítja a gumifeldolgozó vezetése

Liverpool–Arsenal rangadó a tévében

Megújul a vágsellyei állomás

Pártot alapítanának az elégedetlen gazdák, szeptembertől gyűjtik az aláírásokat

Vágányzár a Dunaszerdahely–Diósförgepatony szakaszon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?