Elkészült a Buzita–Makranc közötti ideiglenes híd, de még nem tudni, mikor nyitják meg

A szerkezet már kész, de még nem tudni, pontosan mikor nyitják meg a sofőrök számára
Makranc, Buzita |

A Kassa-vidéki járásbeli Szepsihez közeli Makranc település mögött csörgedező Csécsi-patak feletti ideiglenes hidat végre a helyére került, ami azt jelenti, hogy az évekkel ezelőtt lebontott híd miatt hatalmas kerülőúton közlekedő sofőrök hamarosan újra a régi útvonalon közlekedhetnek. A Kassa Megyei Önkormányzat (KSK) tájékoztatása szerint a jövő hét folyamán szakmai ellenőrzést hajtanak végre, és ha mindent rendben találnak, hamarosan megnyithatják a provizórikus szerkezetet a forgalom előtt.

A KSK Útügyi Igazgatósága március 19-én látott hozzá annak az ideiglenes hídnak a felállításához, amelynek köszönhetően a közel két éve járhatatlan szakasz hamarosan ismét járhatóvá válik. 

„A híd addig marad a szóban forgó szakaszon, amíg a Makranc és a Buzita közötti Csécsi-patak feletti híd felújítása be nem fejeződik. A provizórikus híd felállításával kapcsolatos munkálatoknak április végére kell befejeződniük. Ez magába foglalja egy rövid kerülőútvonal kiépítését is, amely az eredeti híd mellett található. A híd 19 méter hosszú és 3,5 méter széles. Az átkelés egy sávban lesz lehetséges. A hídépítéssel párhuzamosan jelenleg is zajlik a pályázat kiírása az új hidat építő vállalkozó kiválasztására. A szerződés becsült értéke 725 000 euró, a rekonstrukciót a KSK költségvetéséből finanszírozzuk. Az új híd építése a közbeszerzés sikeres lebonyolítása, a szerződés aláírása és az építkezés átadása után kezdődik meg. Ezenkívül egy árvízvédelmi tervet is el kell készítenünk, amelyet a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalatnak (SVP) és a járási hatóságnak is jóvá kell hagynia. Az új híd építését az építési terület átadását követő 180 munkanapon belül be kell fejezni. Ha a folyamat nem húzódik el, még a nyár előtt szeretnénk megkezdeni a lebontott híd helyére kerülő új szerkezet építését” 

– közölte lapunkkal Katarína Strojná, a megyei hivatal szóvivője.

 Ahogy azt szerkesztőségünk megtudta, a provizórikus híd ellenőrzésére a Járási Hivatal szakemberei április 22-én kerítenek sort a helyszínen. Ha a már elkészült szerkezetben nem találnak hibát, csak akkor adják majd ki a határozatot az ideiglenes híd használatáról. „Ha azt követően a szakemberek nem kifogásolják a szerkezetet, a használatról szóló határozat véglegessé válik, és majd csak azután nyitjuk meg a szerkezetet az autósok előtt. A híd megnyitásának pontos dátumáról időben tájékoztatni fogjuk a lakosságot” – zárta Katarína Strojná. A szóban forgó, közel két évvel ezelőtt lebontott híd a harmadosztályú útszakaszt érintő, a közeli Csécs település felől csörgedező Csécsi-patakot hidalta át és biztosította a közlekedést két irányban Makranc és Buzita között. Mivel csak úgy mint a megye számos más hídja, ez is rossz állapotban volt: a híd szerkezete megrogyott, a betontömbökből már-már kilógó vaslemezek elrozsdáltak. Ahogy azt a megye nagyjából egy évvel ezelőtt, a felújítás során megjelent problémák kapcsán lapunknak elmondta, a munka leállítását és a munkára kiválasztott kivitelezővel között szerződés felbontását előre nem látott problémák okozták.

makranc híd
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?