Újra elhalasztották a Medvei út felújítását

Az elterelő táblákat már kihelyezték, de egyelőre fekete fóliával takarják őket (A szerző felvétele)
Nagymegyer/Csilizradvány/Medve |

Már most heteket csúszik az előre beharangozott nagyszabású útfelújítás az E575-ös, I/13-as útszakaszon. A forgalomelterelő táblákat már kihelyezték, az elkerülő utakon is végeztek némi rekonstrukciót, a munka azonban mégsem indult el.

A felújítás a Nagymegyer, Csilizradvány és Medve közötti útszakaszt érinti. Még a márciusi testületi ülésen elhangzott, hogy április 3-án megkezdődik a magyarországi, Vámosszabadi határátkelőhely felé tartó I/13-as útszakasz felújítása, mely hosszú hónapokig eltart majd. A húsvéti ünnepekre és egyéb szerződésekre hivatkozva a munka megkezdésének időpontjátáprilis 17-re halasztották, ami ugyancsak meghiúsult. Az áprilisi képviselő-testületi ülés után egy nappal azonban megérkezett a kivitelező vállalat tájékoztatása a városházára, miszerint a munkálatok megkezdésének időpontját április 28-ra, péntekre tették át. A 14 hónapig tartó felújítás során forgalomelterelésekre kell számítani egészen a befejezés időpontjáig.

Sokan panaszkodnak az érintett útszakasz rossz minőségére (A szerző felvétele)

A munkálatok első szakaszában a csilizradványi nagy kereszteződéstől haladnak majd vissza, Nagymegyer felé, melynek pontos időtartama a legutolsó információ szerint 2023. április 28-tól 2023. október 15-ig tart majd. Az I/13-as útszakasz és a 63-as út kereszteződésénél korábban felmerült egy körforgalom kialakításának lehetősége is, de ezt a kérdést a polgármester még a testületi ülésen tisztázta.

„Nem lesz körforgalom ebben a kereszteződésben, hanem marad továbbra is az a T-kanyar, ami eddig is volt. Ezt újítják fel teljesen”

– mondta el Soóky Marián polgármester. Az elterelő táblákat már kihelyezték a városba és a környező utakra, de még csak letakart állapotban találkozhatunk velük. Amint elkezdték a felújítást, ezeket is láthatóvá teszik. A rekonstrukció második szakasza Csilizradvány és Medve között zajlik, mely ugyancsak 2023. április 28-én kezdődik, de jóval tovább, egészen 2024. június 30-ig tart majd.

A munkálatok ideje alatt a forgalmat a környező, alacsonyabb rendű utakra terelik át, ezért az érintett útszakaszon megnövekedett menetidőre kell számítani.

Forgalomelterelés (Forrás: Soóky Marián polgármester közösségi oldala)
Forgalomelterelés (Forrás: Soóky Marián polgármester közösségi oldala)
Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?