Kicsi az érdeklődés a referendum iránt Galánta környékén

referendum taksony
Galánta/Taksonyfalva/Deáki |

Délelőtt a lakosok nem mutattak nagy érdeklődést a népszavazás iránt, a részvételi arány nagyjából öt százalékos volt.

Az általunk felkeresett településeken legfeljebb öt százalékos volt a részvételi arány a referendum délelőttjén. A népszavazást lebonyolító bizottságok tagjai mindenhol arról számoltak be, hogy nincs nagy érdeklődés.

Galántán 18 szavazókörzetet alakítottak ki. A Városi Művelődési Központban lévő 6-os számú körzetben 1087 a szavazásra jogosult lakosok száma, közülük nagyjából ötvenen vettek részt a népszavazáson. A SZNF téri alapiskolában kialakított 8-as számú körzetben a 800 szavazásra jogosult lakosból 40-en voltak délelőtt szavazni. A 9-es körzet szintén ebben az iskolában található, ahol 650 lakos közül ugyancsak mintegy negyvenen járultak a szavazóurnához.

Taksonyfalván két körzetre osztották a szavazásra jogosult lakosokat. Mindkét szavazóhelyiséget a Szabadidőközpontban rendezték be. Az egyikben 885 lakost vártak a referendumra, de közülük csupán körülbelül 25-en vettek részt délelőtt a szavazáson. A nagyobb, közel ezer fős szavazókörzetben közel ötvenen voltak voksolni.

Deákin mintegy 2 ezer szavazásra jogosult személy él, akik két körzetben szavazhattak. Délig körülbelül 120-an adták le szavazatukat a két választóhelyiségben.

Délelőtt 5 százalék körüli volt a részvételi arány a népszavazáson Galánta három szavazókörzetében, valamint Taksonyfalván és Deákin egyaránt.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!