Régió

Ingyenes wifi-zónakat létesítenének Párkányban

Párkány | Jóváhagyta a szélessávú nyilvános internethálózat bővítésének projektjét a párkányi képviselő-testület. A város több pontján ingyenes wifi-zónák létesülnének.
Gulyás Zsuzsanna

2018. november 8. 15:01

Az internet a város több pontján lenne ingyen elérhető - A szerző felvétele

„A beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes hivatala idén júliusban tette közzé a Wifi pre Teba (Wifi Neked) felhívást. Célja a közterületek szélessávú internettel való lefedettségének bővítése. Ennek keretében önkormányzatok pályázhatnak olyan pénzügyi támogatások elnyerésére, amiből a közterületeken ingyenes wifi-zónákat alakíthatnak ki. A projekt költségvetésének 85 százalékát európai uniós források képezik, 10 százalékát pedig az állami költségvetés fedezi. Az önkormányzat az 5 százalékos önrészt fedeti” – tájékoztatta lapunkat Dudás Ágnes, a városi hivatal sajtóreferense.

2018. október 28. 14:50

Újabb nem a párkányi műanyag- és gumifeldolgozóra

A kérvényeket november 13-ig lehet benyújtani. Mivel a beadáshoz szükség volt az önkormányzat támogatására is, a projekt jóváhagyása is szerepelt az október 24-re összehívott rendkívüli testületi ülés napirendi pontjai között. „A projekt maximális jóváhagyott összköltsége 10 500 euró. A megvalósítást a testület döntése értelmében a város 5 százalékos önrésszel, azaz 525 euróval támogatja” – nyilatkozta Dudás Ágnes.

Párkányban hat ingyenes wifi-zóna létesülne. A jóváhagyott projekt értelmében a Sétálóutca két pontján, a városi hivatal előtti parkban, a Duna parti sétányon, a városközpontban levő autóbuszmegállónál és az Aquari üzletközpont előtti téren lenne ingyenes az internet-hozzáférés.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?