Csallóközi alkotóműhely

Nagymegyer, alkotóműhely

Ismét összegyűltek az alkotni vágyók a hetedik alkotóműhely alkalmából. A nagymegyeri kultúrházban találkoztak a csallóközi szociális otthonok lakói és a speciális iskolák tanulói mestereikkel és mentoraikkal. 

„Ez már annyira hagyománnyá vált, hogy az őszt el sem tudjuk képzelni ezek nélkül a találkozások nélkül” – vallották többen is, mesterek, tanítványok egyaránt. A rendezvényt a kezdetektől a Csallóközi Népművelési Központ szervezi. Ebben az évben is sikeresen indultak a kulturális minisztérium hátrányos helyzetű csoportosulások számára kiírt pályázaton, amely 1600 eurós támogatást hagyott jóvá az alkotóműhelyek megrendezésére. Az első műhelyen, Nagymegyeren, hat intézet, a nagymegyeri, az eperjesi, a légi, a medvei, az ekecsi és a felbári intézet lakói vettek részt, de itt voltak az ekecsi egyesített iskola diákjai is.

„Valamennyi művész, akit felkérünk az együttműködésre mindig szívesen vállalja a részvételt ezen az akción. Több asztalnál, különböző képzőművészeti technikákkal fejleszthetik a résztvevők kreativitásukat. Van például enkausztika technika, ami nem más, mint színesviasz-vasalás, mindig nagy sikert arat a selyemfestés, a nemezelés, a gyöngyfűzés, de sok híve van a kosárfonásnak és az agyagolásnak is” – mutatta be az egyes asztalok tevékenységét Láng Ingrid projektszervező.

Az alkotóműhely állandó visszatérő két mentora Cseh Péter és Krascsenics Dániel keramikus, agyagozó. Mindketten úgy gondolják, több hasonló kezdeményezésre lenne szükség, hiszen nemegyszer találkoztak már ritka tehetséggel megáldott fiatalokkal, akik rendhagyó viselkedésük miatt nem a megszokotthoz hasonlóan szocializálódnak, ám annál kifinomultabb a művészi érzékenységük. Ők azok, akiknek éleslátása és érzékenysége rendkívüli, ezért elutasítanak mindenféle mesterkéltséget, csak őszintén lehet velük kommunikálni. 
Az alkotóműhely több napon át folytatódott Dunaszerdahelyen, ezt követően az elkészített alkotásokból kiállítás nyílik a Gallery Nova termeiben, amely november végéig lesz megtekinthető. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!