Régió

3,5 tonnás súlykorlátozás lesz a helembai hídon

Helemba | A kormány elfogadta a Helemba és Ipolydamásd közé tervezett hídra vonatkozó kormányközi megállapodás kiegészítését.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. március 20. 19:24

tábla
Illusztrációs felvétel - pixabay

A kiegészítés értelmében a hídra csak a 3,5 tonnánál könnyebb gépjárművekkel lehetne felhajtani. A kiegészítésről szóló indítványt Érsek Árpád (Híd) közlekedési miniszter nyújtotta be. Az elfogadott kiegészítést – az érintett települések kérését figyelembe véve – a magyar Nemzeti Fejlesztési Minisztérium dolgozta ki. Ezt 2016 novemberében – a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., Pest megye és Nyitra megye képviselőinek részvételével – tárgyalás előzte meg, ahol a felek megállapodtak, hogy a szlovákiai Helemba (Érsekújvári járás, Nyitra megye) és Ipolydamásd (Pest megye) közé tervezett hidat csak a 3,5 tonnánál könnyebb személy- és teherjárművek használhatják. Az eredeti elképzelés szerint a híd súlykorlátja 12 tonna lett volna.

 

Csak személyautók használhatják majd az új hidat Helembánál

2018. február 22. 23:10

Csak személyautók használhatják majd az új hidat Helembánál

A Helembát és Ipolydamásdot összekötő híd megépítéséről 2009 óta zajlanak a tárgyalások. Szlovákia és Magyarország 2012-ben írta alá azt a kormányközi megállapodást, amely a híd megépítését szorgalmazza. Miután Nyitra megye 2015 decemberében rábólintott a híd projekttervére, úgy tűnt, hogy építése, a kedvező pályázati feltételek mellett, már 2017-ben elkezdődhet. Az eredeti tervek szerint két híd épült volna. Az egyiket Ipolypásztó és Vámosmikola, a másikat Helemba és Ipolydamásd közé tervezték. 2012-ben Magyarország azt javasolta, a tervezett hidak közül csak a helembait építsék meg. Nyitra megye önkormányzata – mivel ez a híd egymagában többe került volna, mint a kettő együttvéve – ezzel nem értett egyet. Ezért Magyarország a 2014–2020-as időszakra új tervet dolgozott ki.

Nyitra megye és Pest megye végül abban állapodott meg, hogy az Ipoly-híd megépítését Nyitra megye Pest megyével, illetve a NIF Zrt.-vel közösen vállalja. A beruházás nagy részét uniós forrásokból fedezik.

(guzsu, sita)

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Kalinák

Összefoglaltuk Ficóék megfigyelési botrányának részleteit

A Szövetség tegnap tárgyalt a kulturális tárcával a közmédiára (RTVS) vonatkozó törvény módosításáról⋌(Somogyi Tibor felvétele)

Napirendre kerül a Csemadok-törvény, a Szövetség több nemzetiségi adást szeretne

benzin

Így nyúlják le a pénzünket a szlovák töltőállomások

koronavírus-vakcina
Frissítve

Az 55 éven felüliek már jelentkezhetnek a harmadik oltásra

Sorento

GALÉRIA: Miért ez a legdrágább Sorento?

Felgyorsítaná az értékelési folyamatot a megyei önkormányzat (A Nagyszombat Megyei Önkormányzat felvétele)

Félmillió euró a régiófejlesztésre Nagyszombat megyében

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.