Panoráma

Színház a VASÁRNAPBAN: Komámasszony, hol a stukker?

Már a cím is játékot sejtet. Víg játékot. Komámasszony, hol a stukker? Görgey Gábor 1968-ban, az akkori Thália Színházban bemutatott komédiája ezzel szemben nagyon is komoly játék.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. július 9. 17:45

Vérkomoly, hiszen itt élet és halál kérdése forog kockán. Húsz évvel ezelőtt Pozsonyban vizsgaelőadásként mutatták be a darabot, s az akkori növendékek, ma érett, átütő erejű színészek, azóta is folyamatosan játsszák. A 20. évforduló 382. előadásán a szereplők nagy örömére a 88 éves szerző is részt vett az Astorka Színházban.

Színháztörténeti előadás volt ez a mostani, hiszen sem Magyarországon, sem a világ más pontján nincs még egy társulat, amely két évtizede megszakítás nélkül játszaná Görgey Gábor ma is aktuális darabját.

Miről szól a darab? Milyen Görgey Gábor, a darab szerzője? Milyen volt fiatalon? Mi történt a pozsonyi bemutató színészeivel húsz év alatt? Miért vett részt a jubileumi előadáson Andrej Kiska? Mi a véleménye a köztársasági elnökről Görgey Gábornak?

Mindenre választ kap, ha elolvassa Szabó G. László írását a Vasárnap már megvásárolható számában!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?