Panoráma

Piff-paff husi

A legjobbak közül való fogás. Igaz, egy kicsit körülményes, de megéri a fáradságot. Tulajdonképpen a klopfolás jelent némi gondot, mert a zsemlemorzsát bele kell verni a hússzeletekbe, s ilyenkor a morzsa annyi felé röpül, ahány szem van belőle.
ÚJ SZÓ ONLINE

2007. augusztus 24. 10:00

A legjobbak közül való fogás. Igaz, egy kicsit körülményes, de megéri a fáradságot. Tulajdonképpen a klopfolás jelent némi gondot, mert a zsemlemorzsát bele kell verni a hússzeletekbe, s ilyenkor a morzsa annyi felé röpül, ahány szem van belőle. (Ezen viszont könnyen segíthetünk, ha mikrotén zacskóval takarjuk le a húst, s azon keresztül klopfoljuk.)

Alapanyagok: 1 kg marhacomb, 2 leveskocka, zsemlemorzsa, 2-3 tojás, olaj, só

A marhacombot felszeleteljük (nem sózzuk meg), kiklopfoljuk, oly módon, hogy a zsemlemorzsából minél több jusson a hús redőibe. A szeleteket tojásban megforgatjuk, és forró olajon mindkét oldalukat kisütjük.

Egy tűzálló tálban kb. egy liter forró vízben feloldunk és szétkavarunk két leveskockát. Ebbe a lébe rakjuk a kisült hússzeleteket, hogy ellepje őket. Letakarjuk a tálat és sütőbe helyezzük. Jó egy óráig pároljuk 200 fokon.

Tarhonyával vagy rizzsel tálaljuk, a levessel meglocsoljuk a körítést. Vegyes saláta vagy csemegeuborka illik hozzá. A salátához kínai káposztát, salátauborkát, paradicsomot és olívabogyót aprítunk. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.

Önnek ajánljuk

Manipulálhatták a Špirko elleni vizsgálatot

Összecsaptak a rendőrök és a tüntetők Budapesten

GALÉRIA: Impozáns az új Slovan-stadion

Három év börtönre ítélték Michael Cohent, Donald Trump volt ügyvédjét

Megszavazta a magyar kormány a "rabszolgatörvényt"

Női kézilabda Eb - Legyőzte Romániát a magyar válogatott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?