Nosztalgiázzunk együtt! – Életünk képei (10.)

Nosztalgiázzunk együtt!

Az Új Szó 75 éves lesz idén. Kérjük olvasóinkat, ünnepeljenek velünk! Lapozzanak vissza az időben, vegyék elő régi fényképeiket, és a legemlékezetesebbeket pár mondatos kísérőszöveggel (kik vannak a képen, mikor készült, milyen alkalommal) küldjék be nekünk. Olyan fotókat várunk, amelyek életüknek, családjuknak, közösségüknek, lakóhelyüknek egy-egy emlékezetes történéséhez kötődnek. Fotóikat és a kísérőszövegeket a beküldők nevének és lakhelyének megjelölésével a nosztalgia@ujszo.com e-mail-címre vagy az Új Szó szerkesztőség levélcímére (P.O.BOX 222, 830 00 Bratislava 3) várjuk. Nosztalgiázzunk együtt, lapozzuk fel életünk képeit! Íme egy csokorra való a közös múltunkból, hiszen sok-sok évtizede összetartozunk!

Azok az hajdani brigádmunkák

Horváth Márta is fellapozta felhívásunkra a családi albumát, és két emlékezetes képet küldött szerkesztőségünkbe Dunaszerdahelyről.

Galéria

Üveges tánc 1950-ből

Az 1950-es újraindulás után rövid időn belül néptánccsoport alakult a komáromi magyar gimnáziumban Takács András, s később Tomaschek Mária tanárnő vezetésével. A képen az Üveges tánc és énekesei – a táncosok az első sorban balról jobbra: Tamás Magda, Tóth Margit, Juhász Gizella, Czanik Róza, Klepács Márta, Pécsi Katalin, Sánta Terézia, Horváth Mária; a háttérben az énekesek. Méryné Tóth Margit 1954-ben érettségizett a komáromi magyar tizenegy éves iskolában, a fotó az ő jóvoltából került a Selye János Gimnázium archívumába.

01

Aháról, szeretettel

Verebélyről kaptuk a korabeli képeket az Új Szóval csaknem egyidős, 74 éves Kovács Józseftől, aki gyermekkora óta olvassa az Új Szót, már a szüleinek járt a lap. Érdekesség, hogy a Verebélyhez tartozó Ahán több Kovács család élt, és különféle becenevekkel különböztették meg a famíliákat. József családjának neve mellé a „Méhecske” utótag került, édesapja kedvenc mondókája alapján: „a méhecske szorgos-dolgos, sosem torkos...”

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?