Nosztalgiázzunk együtt! – Életünk képei

Nosztalgiázzunk együtt!

Az Új Szó 75 éves lesz idén. Kérjük olvasóinkat, ünnepeljenek velünk! Lapozzanak vissza az időben, vegyék elő régi fényképeiket, és a legemlékezetesebbeket pár mondatos kísérőszöveggel (kik vannak a képen, mikor készült, milyen alkalommal) küldjék be nekünk. Olyat fotókat várunk, amelyek életüknek, családjuknak, közösségüknek, lakóhelyüknek egy-egy emlékezetes történéséhez kötődnek. Fotóikat és a kísérőszövegeket a beküldők nevének és lakhelyének megjelölésével a nosztalgia@ujszo.com e-mail-címre, vagy az Új Szó szerkesztőség levélcímére (P.O.BOX 222, 830 00 Bratislava 3) várjuk. Nosztalgiázzunk együtt, lapozzuk fel életünk képeit! Íme egy csokorra való a közös múltunkból, hiszen sok-sok évtizede összetartozunk!

Édesapám emlékére – amikor először állt meg a vonat Bénán

„Örömmel láttam a felhívást régi fotók beküldésére az Új Szóban. Jómagam is több százat összegyűjtöttem, beszkenneltem, aminek a fele a saját családi albumokból származik, illetve a rokonságban is gyűjtöttem a múlt évben. Vasárnaponként én is osztok meg régi képeket a gyűjteményemből a Facebookon, sok ismerősöm kérésére és örömére. Nem is tudom, mivel kezdjem. Talán a legkedvesebbel, amely édesapám emléke miatt közel áll hozzám. Ez pedig községünk nagy eseményét idézi, amikor először állt meg a vonat Bénán, 1951. július 19-én. Ó, de sokáig kerestem ezeket a képeket! Édesapám gyakran emlegette a halála előtt, de nem találtam őket. Csak később, mikor már nem mesélhetett róla… Ő tette fel a mozdonyra a koszorút 18 évesen. Aztán, amikor már elkezdtem gyűjteni a fotókat, sorba jöttek, s megtaláltak engem, innen-onnan összegyűlt a sorozat. Hálás vagyok azoknak, akik kölcsönadták a régi képeket, és Schnelczer Zoltánnak is, hogy elektronikus formában segített megörökíteni őket, sokunk nagy örömére” – kaptuk a kedves levelet Csányi Ildikótól, Bénáról. A fotók pedig magukért beszélnek.

Galéria

Szülőfalumban, Nagyudvarnokon, az 50-es években

„Tisztelt Szerkesztőség! Amikor elolvastam a »Nosztalgiázzunk együtt!« című felhívásukat, át is néztem a fényképalbumaimat, és ez a két kép ragadta meg a figyelmemet, amit a mellékletben el is küldök önöknek. A képek szülőfalumban, Nagyudvarnokon készültek, melyeken én és az öcsém, valamint családom néhány tagja és a falu fiataljai és idősebbjei láthatók. Én 1961-től hegyétei lakos vagyok, de mindig szeretettel gondolok ezekre a fiatalkori eseményekre, melyeken a falu apraja-nagyja összegyűlt. A képek az ötvenes években készültek” – kaptuk a kedves sorokat Busánszy Magdolnától, Töbörétéről, és mi örömmel adjuk közre a korabeli képeket.

Galéria

Bögellői iskolai emlék 1981-ből

A bögellői magyar tannyelvű alapiskola alsó tagozatos diákjairól küldött képet Kosár Roland 1981-ből, Csicsay Lajos tanító bácsival, aki az iskola igazgatója is volt.

Bögellői iskolai emlék 1981-ből
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?