A lengyel külügyminisztérium elítélte a Lemberg elleni orosz támadást

Donald Tusk

A lengyel külügyminisztérium szerdán nyilatkozatban ítélte el a nyugat-ukrajnai Lemberg (Lviv) civil lakosságát is érintő orosz rakétatámadást, együttérzését és szolidaritását fejezte ki az ukrán néppel, és Lengyelország további támogatásáról biztosította Ukrajnát az „orosz agresszió” elleni küzdelmében.

Donald Tusk miniszterelnök szerdán kijelentette, hogy Lengyelország kész segíteni Ukrajnának a rakétacsapások által lerombolt házak újjáépítésében. „Lembergnek segítségre van szüksége! Az orosz támadás célja a városközpont volt. Sok történelmi műemlék épület kárt szenvedett” – írta Tusk az X-en. 

Szerdára virradó éjjel orosz légitámadás érte a nyugat-ukrajnai Lemberg városát. Andrij Szadovij polgármester közlése szerint legalább hét ember életét vesztette, köztük három gyermek, és 35-en megsebesültek. Egy lakóházban a városközpontban, a pályaudvar közelében tűz ütött ki. 

Lemberg csak 70 kilométerre fekszik Lengyelország határától. A városban sok kelet-ukrajnai menekült ott talált menedéket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?