Golovin: nagyon akartunk, de sokat hibáztunk

Golovin: nagyon akartunk, de sokat hibáztunk

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint nagyon akartak, de közben nagyon sokat hibáztak a magyar női kézilabda-válogatott játékosai vasárnap a párizsi olimpián, ahol 25–24-re legyőzték Brazíliát a csoportkör második fordulójában.

„Nem így terveztünk, ahogy sikerült, de persze örülünk a győzelemnek, pláne így, hogy az utolsó másodpercekben jött össze. Felemás volt a mai teljesítményünk, bízom benne, hogy ez csak a reggel kilenc órás kezdésnek tudható be” – nyilatkozta a Kossuth Rádiónak a meccs után az edző.

A magyarok jól kezdtek, de 6–4-es vezetésük után 13 perccel már 12–8-as hátrányban voltak. A 39. percben 18–13-as előnyben volt Brazília, ám a magyar egyenlítést követően Böde–Bíró Blanka 11. védésének és Simon Petra ötödik góljának köszönhetően az utolsó percben összejött a rendkívül fontos győzelem.

Golovin hozzátette, voltak olyan időszakok, amikor úgy játszottak, ahogyan tervezték, és végrehajtották, amiket megbeszéltek, de akadtak olyan periódusok is, amikor mindez kevésbé sikerült.

„A legfontosabb, hogy nagyon akartunk, de közben nagyon sokat hibáztunk. Ennyi eladott labdával és technikai hibával nem nagyon lehet meccset nyerni. Voltak olyan periódusok, amikor nagyon elkapkodtuk a támadásokat, amikor egyet kivédekeztünk, abban a pillanatban valaki gondolt egyet és a második átadásnál kapura lőtt. Szerintem sokkal higgadtabban kellett volna játszani, hogy ez a mérkőzés egyszerűbb legyen” – magyarázta a kapitány.

Mint kifejtette, a brazil válogatottnak azt a sajátossága, hogy a kettes védők lezárják a területet, így nagyon nehezen bejátszható a labda. A magyar szélsők éppen ezért nagyon kevés labdát kaptak, de erre fel volt készülve a válogatott, és bár a szélsők ma nem voltak gólerősek, védekezésben nagyon hasznosan játszottak.

„Mindenki hozzátett valamit, hogy győzelemmel zárjuk a mérkőzést” – közölte Golovin.

Füzi–Tóvízi Petra két góllal járult hozzá a sikerhez, de tíz perccel a vége előtt elveszítette őt a csapat, mert összefejelt ellenfelével.

„Jól vagyok, illetve jól leszek, nincsen semmi komolyabb probléma” – mondta a Debrecen beállója, aki már az első félidőben is kapott pihenőt.

„Kicsit elfáradtam és kértem, hadd üljek le néhány percre, de Bordás Réka jól tudott pótolni, így kiegészítjük egymást” – mesélte.

Mint elmondta, nagyon feszültnek érezte belülről a csapatot, mert nagyon szerették volna megszerezni az első győzelmünket az olimpián.

„Azt éreztem, hogy nagyon akarunk és a nagy akarásnak nyögés is lehet a vége. A második félidőben sikerült lehiggadnunk és megbecsülni a labdákat, amiket az első félidőben nagyon eldobáltunk. Ez volt a siker kulcsa” – vélekedett.

Klujber Katrin úgy nyilatkozott, érzelmileg kemény mérkőzésen vannak túl, ő is nagyon feszült és ideges volt, de minden jó dolognak tudott örülni.

„Szerencsére csapatként tudtunk működni és végig segítettük egymást. Amikor kezdtem nagyon ideges vagy feszült lenni, akkor szerencsére ott voltak mellettem a társaim és segítettek, hogy átvészeljem ezeket a periódusokat” – nyilatkozta a bajnok és kupagyőztes Ferencváros jobbátlövője, aki háromszor volt eredményes.

Hozzáfűzte: hullámzó volt a mérkőzés, hiszen nagyon jól kezdtek, de aztán a védekezésük „egy kicsit felborult”. Utána nagyon sok helyzetet kihagytak, meglátása szerint a nagy küzdelemnek köszönhető a jó eredmény. Mint rávilágított, nehéz hatvan percen keresztül összpontosítani, de nem szabad, hogy a lendület elvigye a figyelmüket.

„Sokszor átmegyünk kapkodásba, és ha eggyel-kettővel vezet az ellenfél, akkor néhány másodperc alatt akarjuk megoldani a dolgokat, ez pedig technikai hibákhoz vezet. Ezen mindenképpen változtatnunk kell, végig higgadtnak kell lennünk” – magyarázta Klujber.

A mezőny legeredményesebb játékosa, Simon Petra kijelentette: nagyon örül, nagyon jól érzi magát, hiszen fantasztikus volt egy ilyen mérkőzést játszani.

„Nem játszottunk a legjobban, voltak rossz periódusaink, de ki tudtunk jönni belőle, és a végén, amikor át kellett venni a vezetést, akkor meg tudtuk csinálni” – közölte.

A Ferencváros irányítója elmesélte, az utolsó időkérésnél Golovin Vlagyimir azt kérte, sima keresztet csináljanak Debreczeni–Klivinyi Kingával, majd Papp Nikoletta menjen be az egyes és a kettes poszton védekező brazil játékos közé. Simonnak a kettes és a hármas közé kellett volna támadnia, de látta, hogy Papp nem áll ott, ahol kellene, ezért muszáj volt megállnia. Megkapta a labdát, felnézett és látta, hogy nincs már sok idő hátra, ezért döntött a lövés mellett, amiből a győztes gól született.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?