Renault Scenic: Nem kell tartani a hatótávolságtól

renault

A Renault újabb autóval bővítette ki villanyautóinak kínálatát. A Megane után már a Scenic is elektromos meghajtású. Legnagyobb előnye a márka képviselői szerint az, hogy egyetlen feltöltésre több mint 600 kilométert is megtehetnek vele. S bár teljes újdonságnak számít, a szakértőket már meggyőzte, hiszen sikerült elnyernie az Év Autója díjat.

A Scenic 1996-ban forradalmat okozott az autók világában, hiszen ez volt az első európai kompakt családi MPV. Közel harminc évvel később a Scenic teljesen megváltozott.

 

Rendkívüli üvegtető

A Scenic kellőképpen tágas autó maradt, a szellős utastérbe még több fény jut a nagy üvegtetőnek köszönhetően. A Solarbay üveg folyékony kristályokat tartalmaz, amelyek gombnyomásra fokozatosan elsötétítik az üveg felületét. Ez az elsötétítés fokozatos, szegmensekben zajlik, mintha egy valódi napellenzőt húznának be. Így könnyedén besötétíthetik az üvegtetőt az elülső vagy a hátsó ülések fölött. A sötétített üveg ráadásul jól elnyeli napsugarakat, tehát attól sem kell tartani, hogy túlságosan felforrósodna az utastér.

Említésre méltó a multifunkciós hátsó könyöktartó, amely pohár-, okostelefon- vagy táblagéptartót is tartalmaz. A Scenicben egyébként rengeteg rakodóteret találnak, a legkisebbet az elülső könyöktartónál.

 

Nagy hatótávolsággal

Ami a meghajtást illeti, Szlovákiában a Scenic erősebb változata elérhető, 160 kW (220 LE) teljesítménnyel, 300 Nm-es forgatónyomatékkal, és 87 kWh kapacitású elemmel. Egyetlen feltöltésre 625 kilométert is megtehetnek, amihez jelentősen hozzájárul az is, hogy az autó meglepően könnyű, csupán 1,8 tonnás. A WLTP szabvány szerinti fogyasztás 16,8–17,3 kWh között mozog 100 kilométeren. Jó hír, hogy a Scenic egyedi fedélzeti töltővel rendelkezik, amelynek köszönhetően váltakozó árammal 22 kW teljesítményig tölthetik az elemeket. A konkurencia túlnyomó többsége legtöbb 11 kW-os fedélzeti töltőt kínál. A Scenic esetében ez más modellekhez képest a gyakorlatban fele annyi töltési időt jelent (a teljes feltöltés körülbelül négy órát vesz igénybe). Hosszabb utakon lehetőség van a 150 kW teljesítményig terjedő gyorstöltésre, amikor a villanyautót 30 perc alatt feltöltik 200 kilométeres távolság megtételére.

 

(támogatott cikk)

renault
renault
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?