A képviselők honoráriumából támogatják a helyieket

farkasdi ovi
FARKASD |

Három éve gyűlik a pénz a helyi képviselők által létrehozott Szolidaritás alapban. A felajánlásból számos rendezvényt, beruházást támogattak.

A három évvel ezelőtt megalakult helyi képviselő-testület tagjai úgy döntöttek, lemondanak a honoráriumukról és az ülésenként járó 40 eurót a község fejlesztésére fordítják. A pénzt a Szolidaritás nevű, erre a célra létrehozott alapban gyűjtik. 

Jóakarattal a közösségért

Kőrös József alpolgármester az első képviselő-testületi ülésen terjesztette be a javaslatot, amelyet mind a 11 képviselő elfogadott. “Nem a pénz miatt jelöltettük magunkat, hanem azért, mert valamit tenni akartunk a falunkért, a közösségért. Ha valaki tenni akar valamit, azt ingyen is megteheti, ezért javasoltam, hogy mutassuk meg, végezhetjük a munkát pusztán jóakaratból is. Meghatároztuk, hogy mennyi testületi ülés van egy évben, azért mennyi honorárium járna, és azt az összeget a költségvetésbe foglaltuk” - mondta el Kőrös József. Az alapban évente 5 ezer euró jön össze. Ebből az összegből támogattak már különféle helyi rendezvényeket, például a két óvodának adtak belőle szülők-gyerekek közös műsorára, mikulás napi ünnepségre, de az állami gondozásba került helyi születésű ikerpárnak is felajánlottak belőle. Az eddigi legnagyobb támogatást, 6549 eurót a nyáron megnyílt Életke Óvoda kapta. A református egyházi fenntartású óvoda épületét kibővítették és felújították, udvarát rendbe tették, de játszótere nem volt, ezért döntöttek a képviselők a támogatás mellett.

Tízezer euró

“Elkészült az óvoda, de a játszótérre, mászókákra már nem jutott pénz, ezért szerettük volna, ha a gyerekek úgy kezdik a tanévet, hogy van hol játszaniuk. Jelenleg nagyjából 5 ezer euró van az alapban, a jövő évi 5 ezerrel együtt tehát 10 ezer euró lesz az az összeg, amelyet felhasználhatunk” - tette hozzá az alpolgármester. Azt, hogy mire adnak támogatást, a képviselők javaslata és közös megegyezése alapján döntik el. A helyi magyar és szlovák alapiskola igényelhet támogatást az alapból a testület döntése szerint szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek számára, továbbá taneszközökre és segédeszközökre.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?